El temporal descarga sobre Valencia: los municipios donde más está lloviendo
Un agente de la Policía Local de Valencia patrulla bajo la lluvia. / PLV

La borrasca que assota aquest dimarts la Comunitat Valenciana ha descarregat amb força en el centre de ValènciaLa ciutat ha comptabilitzat fins a 56,8 litres per metre quadrat en l’avinguda Blasco Ibáñez.

Segons les dades arreplegades per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, les xifres han sigut molt similars en Vivers on s’han registrat 52,5 l/m².

Les precipitacions estan sent generalitzades en tot el territori autonòmic. Al marge del centre de València, Castelló de la Plana ha sigut un altre dels punts que més pluges ha registrat en aquest últim temporal sumant fins a 52,4 l/m².

També són destacats els casos d’Alginet (51,9); Vinaròs (44,4); Picassent (43,6); la Vall d’Alba (42,4); Rosell (42,2) la Pobla de Benifassà (41); l’aeroport de València (40,9); Traiguera (40,8); Xert (40); Tavernes de la Valldigna (38,2); Benicàssim (35,6); Borriol (29,4) i Manises (28).

L’ALERTA TARONJA OBLIGA A TANCAR ELS PARCS DE VALÈNCIA

Els parcs, jardins i cementeris de la ciutat de València romandran hui tancats davant la alerta taronja decretada per Aemet. Així ho ha comunicat aquest matí el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. L’objectiu és “preveure incidents” a causa de la tempesta i calamarsa.

El vicealcalde ha alertat a la ciutadania “perquè evite passejar per zones arbrades o jardins sense tanca”. A més, ha demanat “extremar la precaució en transitar pels carrers que tinguen arbrat”. D’altra banda, també ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a tota la població assegurant que “l’Ajuntament està preparat per a afrontar una situació climatològica adversa”.

El nivell de risc per fortes precipitacions continuarà actiu tota la jornada. S’esperen pluges localment fortes, persistents i amb tempesta que poden anar acompanyades de calamarsa en alguns punts. No serà fins a la mitjanit quan es desactiven quasi totes les alarmes, únicament es mantindran actives les del litoral sud de València i la província d’Alacant.