El vaixell Aquarius amb 629 refugiats es dirigeix cap a València i es preveu que l’embarcació atraque en el port entre el dissabte i el diumenge. Els motius pels quals no se sap l’hora exacta de l’arribada és pel mal temps que hi ha en alta mar. Un dels responsables de l’ONG SOS Mediterranée i Metges sense Fronteres, asseguren que la soles aconsegueixen els tres metres d’altura i que amb aqueixes circumstàncies és molt complicat fins a mantenir-se en peus.

A aquestes hores, el vaixell es troba proper a la illa de Sardenya i els cooperants que es troben a bord tenen la missió de subministrar medicaments i alleujar els símptomes d’algunes de les persones que es troben malaltes. Afigen que porten cinc dies tancats en un vaixell i àdhuc queden dues jornades senceres fins a poder arribar a bon port.

Els cooperants asseguren tranquils que els xiquets són els que menys estan patint les calamitats d’aquest “viatge d’esperança” ja que té un vaixell enorme per a jugar i és o fa que estiguen entretinguts i la tripulació s’ha bolcat amb ells perquè estiguen tan bé com siga possible.

Quant a la rutina diària dels adults, des de l’ONG expliquen que molts d’ells dibuixen i conversen entre ells per a evitar marejos. El Aquarius transporta a 51 homes, 45 dones i 10 xiquets, mentre que la resta de refugiats es reparteixen entre les altres dues embarcacions.

L’última vegada que el vaixell va atracar en un port va ser ahir a Sicília per a repostar i arreplegar subministraments. Ara urpa, sense descans, rumb a València.