GRAFCVA292. VALENCIA, 03/12/2019.- Varias personas se protegen de la lluvia con paraguas durante la mañana de este martes cuando el litoral de las provincias de Valencia y Castellón y el litoral norte de Alicante estarán este miércoles en aviso naranja por fenómenos costeros, que pueden dejar olas de hasta cinco metros, y en aviso amarillo por viento y lluvias en estas mismas zonas y en el interior de la provincia de Valencia. EFE/Kai Försterling

Després de jornades estiuenques l’hivern torna a la Comunitat Valenciana amb temperatures més pròpies d’aquesta època de l’any. Aquest dimecres la Comunitat Valenciana registrarà un descens generalitzat dels termòmetres, caigudes que en alguns punts seran “extraordinàries”, segons indica l’Agència Estatal de Meteorologia.

Un descens que serà més apressant en les temperatures màximes però que ja hem començat a notar en l’inici d’aquesta jornada en les temperatures mínimes. Mentre que ahir dimarts la temperatura mínima registrada en l’observatori de Viver va ser de 12,6 °C avui el mercuri ha marcat un valor mínim de 9,7 °C, és a dir, tres graus menys de diferència respecte a la jornada anterior.

Aemet anticipa per a aquesta jornada mínimes de 9 graus i màximes de 16 a Alacant; a València i Castelló aquestes oscil·laran entre els 7 i els 17 graus. Temperatures que en cap cas sobrepassaren els 18 °C, per la qual cosa seran fins a 11 graus inferiors a les registrades el dimarts. En aquesta jornada es va aconseguir el rècord històric per a un mes de febrer a València amb una temperatura màxima de 29,6 °C, un valor que va marcar l’observatori de l’Aeroport de Manises a les 15.20 del migdia.