televisiones

La regidor de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València, Amparo Picó, ha proposat augmentar la promoció del patrimoni històric i cultural de les festes de la ciutat de València mitjançant la retrasmisión dels actes festius més rellevants en les televisions locals.

Després de presentar una moció a la comissió de cultura, Amparo Picó ha manifestat: “hem de posar en valor les nostres festes més importants ja que suposen un vertader generador d’ocupació, economia i turisme, a més de ser referent de la nostra cultura i tradicions valencianes.

La proposta té com a principal objectiu difondre les celebracions festives més assenyalades de la ciutat. “En estos moments, moltes festes dels barris són desconegudes per a la gran majoria dels ciutadans. Som, i hem de ser responsables, de difondre les nostres tradicions. Les televisions locals, engegades en estos últims anys, han donat visibilitat al que un canal autonòmic no pot arribar. Com a administració local hem d’apostar per una informació més propera i pròxima al ciutadà”, ha comentat Picó.

La regidor de Ciutadans ha proposat a la Regidoria de Cultura Festiva habilitar una partida, en els pressupostos de 2018, per a facilitar el senyal a les diverses emissores locals amb la finalitat de que puguen retrasmitir els diversos actes festius així com, difondre’ls a través de la web de l’Ajuntament de València.

Coneixem els actes a retransmetre

Les actes festius que la regidor de Cs planteja per al seu retrasmisión són: l’Ofrena de Flores, ‘els mascletaes’, la Cremà de les falles municipals; la Processó del Sant Enterrament i la Desfilada de la Resurrecció, de la Setmana Santa Marinera; l’Ofrena Floral i processó de Sant Vicent Ferrer, de les Festes Vicentinas; el Trasllat i Processó de la Verge dels Desemparats; el “Convit i la Processó, de la Festivitat del Corpus; la Batalla de Flores, de la Gran Fira de València; la Processó Cívica, de la Festivitat del 9 d ´Octubre; la festa de finalització d’Any i la Cavalcada de Reyes Mags, de les festes nadalenques, i les celebracions dels barris i pobles més rellevants de la ciutat de València.