Si t’agrada el cinema i vius a València estàs d’enhorabona i és que des de 7 Televalencia i Karma Films et convidem a participar en el nostre pròxim preestreno ‘Loving Vincent’, la primera pel·lícula pintada a l’oli que es produix a nivell mundial i que arribarà a les sales de cinema el pròxim 12 de gener.

Si vols ser el guanyador d’una de les 70 entrades dobles que sortegem per a la cita únicament has d’enviar-nos un email a entradascine7@gmail.com amb l’assumpte “Preestreno Loving Vincent” i indicar a l’interior el teu nom, cognoms i dni per a identificar-te. Si eres un dels guanyadors rebràs un email de confirmació el pròxim 11 de gener al matí.

La cita tindrà lloc el dijous 11 de gener a les 20:00 hores en els Cinemes Lys de València (Passeig de Russafa, 3), t’esperem!

SINOPSI

França, estiu de 1891. El jove Armand rep una carta del seu pare, el carter Joseph Roulin, per a lliurar-la en mà en Paris al germà del seu amic Vincent Van Gogh. Però a París no hi ha rastre de Theo, del que expliquen que va morir poc temps després que el seu germà Vincent es llevara la vida.

“Loving Vincent” dóna vida als quadres de Vincent Van Gogh en la primera pel·lícula pintada a l’oli que es produix a nivell mundial. Cadascun dels 65.000 fotogrames d’esta història és un quadre pintat a mà per un pintor professional en els Estudis Loving Vincent de Polònia i Grècia. Tan sorprenent com els seus quadres van ser la seua malaltissa vida i la seua misteriosa mort.

Cap artista ha atret més llegendes que Vincent Van Gogh. Acompanyat d’etiquetes com a màrtir, boig o geni, l’autèntic Van Gogh es descobreix a través de les seues cartes i se seguix ocultant amb el pas del temps en el mite en què s’ha convertit la seua figura. Van Gogh va dir en la seua última carta: “no podem expressar-nos millor que a través dels nostres quadres”. En esta pel·lícula li prenem la paraula i deixem que siguen ells els que ens expliquen la vertadera història de Vincent Van Gogh.

ANIMACIÓ DELS QUADRES

Tots els personatges de la pel·lícula estan interpretats per actors que van treballar en sets construïts amb l’aparença real dels quadres de Van Gogh o en cromas que recreaven després del rodatge els quadres del pintor mitjançant tècniques d’animació per ordinador. El rodatge real amb els actors es va fer en estudis de Londres i de Polònia i va servir de base per a la posterior animació de la pel·lícula.

El cinema i la pintura són dos arts molt diferents. La pintura plasma un moment concret en el temps, no obstant açò el cinema és fluït i es mou en l’espai i el temps. Per tant abans i durant el rodatge amb els actors, l’equip de disseny dels quadres va estar un any intentant imaginar-se els quadres de Van Gogh enmig de la pel·lícula. En ella hi ha 94 quadres amb un aspecte molt proper a l’original i altres 31 amb una representació parcial d’algunes de les pintures.

PREMIS I NOMINACIONS

  • Pre-seleccionada a Millor Pel·lícula d’Animació en els Oscars.
  • Nominada a Millor Pel·lícula d’Animació en els Globos de Oro.
  • Millor Pel·lícula d’Animació en l’European Film Awards (EFA).
  • Premi del Públic ANNECY.
  • Secció Anima’t Sitges.