El Teatre Romano inaugurarà la programació de Sagunt a Escena amb “Antígona”

Sagunt a Escena omplirà de teatre, dansa, música, circ, espectacles de carrer i diverses activitats durant els mesos de juliol, agost i setembre. Un programa amb un total de 26 espectacles, 11 dels quals es veuran en el Teatre Romano i 15 als diferents espais del Off Romano.

El Teatre Romano inaugurarà la programació l’1 d’agost amb ‘Antígona’, coproducció del Institut Valencià de Cultura i la companyia il·licitana La Ferroviària, amb Enric Jutgesses i Eloísa Azorín. Entre els 11 espectacles programats en el Teatre Romano de Sagunt, destaquen tres grans produccions de teatre clàssic, que també es veuran en els altres dos grans festivals escènics d’àmbit estatal, el Festival Grec de Barcelona i el Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida. Es tracta de ‘Filotectes’, amb Pedro Casablanc, Pepe Viyuela i Félix Gómez, que es representarà el 3 i el 4 d’agost; ‘L’Amazones’, interpretada per Silvia Abascal, Loles León i Olivia Molina, programada pel 17 i 18 d’agost, i ‘Fedra’, representada per Lolita Flores, Juan Fernández i Tina Sáiz. El 2 de setembre s’estrenarà de la versió en valencià de l’obra ‘Èdip’, produïda pel Teatre Romea, i serà l’encarregada de tancar la programació de Sagunt a Escena.

Una de les principals novetats de l’edició de 2018 és l’ampliació dels espais del Off Romano de 5 a 8. Així, als ja tradicionals, com el Centre cultural Mario Monreal, la Glorieta, la pujada al castell de Sagunt, el casino vell del Port de Sagunt i el centre cívic del Port de Sagunt, se sumen el Museu Arqueològic de Sagunt, la Casa de Cultura del Port de Sagunt i la plaça dels Pescadors de Canet d’en Berenguer.

El Port de Sagunt acollirà la programació prèvia del festival del 25 al 29 de juliol. Durant els dos primers dies, els espectacles de carrer seran els protagonistes, amb un muntatge del Circ Gran Fele i una obra de la companyia de circ balear ‘A tir fix’. L’obra de la companyia Passió per Sagunt, ‘La ciutat factoria’, es podrà veure del 27 al 29 de juliol a la casa de la cultura i tracta la història del port i la siderúrgia.

També destaca el seminari “Directores enfront dels clàssics”, que se celebrarà els dies 27 i 28, en el qual 12 dones vinculades a les arts escèniques reflexionaran en tres taules rodones sobre l’adaptació de figures mítiques i literàries a l’espai escènic. Es tracta d’un seminari que pretén reunir la visió artística amb l’acadèmica i que comptarà amb noms com els de Carmen Portaceli, Magüi Mira o Inma Sancho, entre uns altres.

El festival s’inaugurarà de forma oficial el 31 de juliol en el context del Off Romano i en la Glorieta de Sagunt tindrà lloc l’espectacle de carrer ‘Aigua’, coproducido pel IVC. Es tracta d’un muntatge que serà itinerant, ja que es podrà veure a Canet d’en Berenguer el 9 d’agost, dins de la programació del festival, i també en l’altra localitat que ostenta el títol de Capital Cultural Valenciana en 2018, Potries.

D’altra banda també s’inaugurarà l’exposició exterior pel carrer de la pujada al castell del col·lectiu La tira de dones, amb el títol ‘El jardí de les delícies’, on es fa un homenatge al Bosco, i es podrà gaudir de la música cubana de Pancho Estimat i el Cabildo del Son.