escapada

(ALBA SÁEZ).-A tots ens agrada viatjar i poder permetre’ns de tant en tant una escapada. No obstant això, tenim el fals pensament que com més lluny ens anem, més gaudirem de la nostra estada però no fa falta viatjar fins a destinacions molt llunyanes per a poder descobrir tot l’encant que habita en un lloc.

Això és exactament el que ocorre amb Calp, un municipi costaner a la província d’Alacant que compta amb moltíssimes activitats per a anar a visitar a més del relax i de la bellesa de les seues platges. Ací et deixem amb alguns dels llocs que has de visitar si visites Calpe:

BAÑOS DE LA REINA

Resultado de imagen de baños de la reina calpe

És un jaciment arqueològic de caràcter romà. Els elements claus que han donat manteniment a aquest jaciment han sigut la sal i el mar dels antics romans. Això va generar una xicoteta població on van crear un urbanisme col·lectiu. Com el seu propi nom indica, compte la llegenda que la reina mora passava per aqueixos túnels que aconseguirien un palau on la reina podia accedir al seu bany costaner propi d’un balneari. Consta de 3 parts:

1. Vicus romà   

2. Conjunt termal de la Muntanyeta

3. Els vivers romans dels banys de la reina

LA MURALLA ROJA

Resultado de imagen de muralla de calpeEste edifici va ser construït en 1972 per l’arquitecte Ricardo Bofill. La seua estètica és un homenatge a la cultura mediterrània. És per això que juga amb una mescla de llums, patis, escales i terrasses. El color carmesí li fa tota una obra d’art.

PENYAL D’IFACH

Resultado de imagen de calpe peñon

Com ja hem dit, Calpe enlluerna de bellesa i se situa als peus del Penyal d’Ifach que recentment s’ha nomenat Meravella De la Comunitat Valenciana en la categoria de monument natural.

CALA EL COLLAO

El que tampoc podia falta en un municipi tan meravellós com és Calp és el toc costaner i la bellesa de les seues cales i platges. Esta és la cala El Collao, i és una de les tantíssimes varietats, cadascú més bonica que ofereix Calpe. Situada al sud del municipi, només es pot accedir a ella per mar, mitjançant el busseig o barques.