El món de les falles diu sí a la taxa turística fallera. Una proposta de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, que tindria com a objectiu subvencionar els monuments fallers que són, en la seua opinió, els que atrauen els visitants que acudeixen a la ciutat durant els dies festius.

No obstant això, algunes veus han posat en dubte que aquesta mesura s’ajuste a la legalitat. És el cas de l’alcalde de València, Joan Ribó, que malgrat donar suport a la taxa turística, ha alertat de que no podria destinar-se a entitats privades, com són les comissions falleres.

Els representants dels fallers advoquen, en aquest cas, per destinar la recaptació de la taxa turística a potenciar els serveis públics que estan creant una mala imatge de les festes.

Al carrer les opinions es mouen entre el “no” a la taxa per a no incrementar despeses als turistes i el “sí” en benefici de les comissions falleres i de les festes

L’Ajuntament destina actualment 1’6 milions d’euros a les comissions falleres per a finançar el 25% del cost del monument faller, per la qual cosa amb la taxa turística fallera es pretén incrementar aqueixa quantia.

La proposta de Gómez pansa per calcular cada any quant recapta l’Ajuntament amb aqueixa taxa turística fallera entre l’1 i el 20 de març i dedicar-ho directament a les comissions perquè aposten per invertir en els monuments fallers.

Las Fallas dicen “basta” al Gobierno valenciano