La nueva tarjeta de metro, bus y Cercanías sale a la venta: precios y dónde comprarla

A partir de hui ja es pot gaudir de la nova targeta SUMA. Aquest bo unifica els viatges de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Rodalies de Renfe. A més, l’arribada d’aquesta targeta ve acompanyada d’una rebaixa important de les tarifes de transport públic.

Viatjar en el transport públic valencià serà ara més còmode a l’hora d’adquirir els bitllets amb una targeta única. A partir d’aquest dilluns 31 de gener s’unifiquen els viatges de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia. Tots aquests mitjans de l’àrea metropolitana de València podran utilitzar-se amb una sola targeta: SUMA.

Respecte a la seua compra, es troba disponible en quioscos, estancs i màquines automàtiques habituals de Metrovalencia i Renfe. A més, els nous títols SUMA es poden carregar en les antigues targetes Mobilis. Per això, no ha sigut necessari comprar nous suports per a aquest tipus de títols.

A més, els nous títols també suposen una rebaixa important de tarifes. Així en relació amb els preus anteriors, SUMA 10 atorga una rebaixa entre l’11 i 55%; SUMA mensual entre el 23 i el 40%; i SUMA mensual jove, un 15% addicional sobre els altres descomptes del SUMA mensual.

NOVES TARIFES DE LA TARGETA DE VIATGE

Les noves tarifes són de 8 euros per a una zona enfront dels passats 9 euros i 15,50 euros; 12 euros per a dos zones que substitueix als de 20,90 euros i 26,90 euros d’ara; i 20 euros per a l’Aeroport enfront dels 26,90 en vigor.

Tarifes de la nova targeta SUMA.
Quant al SUMA mensual costa 35 euros una zona i 53 euros dos zones, el mateix que l’aeroport. Anteriorment, els preus d’aquest abonament mensual oscil·laven entre els 45 euros i els 79,10 euros. A més del consegüent benefici econòmic, amb aquests nous títols es fomenta la intermodalitat amb transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dues.