L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, procedirà a instal·lar demà divendres el tapís tradicional que s’instal·la en la Plaça del Verge amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats.

El tapís enguany fa referència a Sant Vicent Ferrer amb motiu de la celebració del 600 aniversari de la mort del sant, efemèride que la festa vicentina ha estat celebrant enguany.

La confecció final inclourà una estampa que evoca la València antiga i la seua vinculació tant amb la Mare de Déu dels Desemparats com amb Sant Vicent Ferrer. Entre les representacions que hi haurà incloses es trobaran diversos àngels que custodien la Mare de Déu.

El regidor de festes i cultura festiva Pere Fuset ha explicat que enguany s’aprofitarà aquesta festivitat per a «continuar commemorant el sisè centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, com ja va ocórrer amb els actes extraordinaris del passat 27 d’abril o la processó d’ara fa un mes».

L’empresa contractada per a l’elaboració, trasllat, muntatge i desmuntatge del tapís ha utilitzat flors diverses per al disseny final, com per exemple camamil·les, sanguinàries o clavells que donaran la textura amb el dibuix que requereix.

El tapís, amb unes mesures d’11 per 8,55 metres estarà envoltat per una sanefa amb motius florals i decoratius, i presidirà tant les dansaes com el trasllat i tots els actes que es celebren en honor a la Mare de Déu.