València viurà aquest cap de setmana, una de les festes més antigues, la Festa dels Xiquets de Sant Vicent Ferrer.

La festa que compta amb més de 400 anys d’antiguitat i l’origen de la qual està en aquest mateix carrer quan els xiquets del Col·legi Imperial Sant Vicent Ferrer, col·legi de xiquets orfes, eixien processionant la imatge del sant per a així poder recaptar fons per a aquest.

Des de la seua fundació aquestes festes gaudeixen d’una gran acceptació a la ciutat; començant amb el repartiment de les típiques coques de la festa i tenint, com un dels seus actes principals, la processó que ens recorda aqueixes primeres processons que van donar origen a la festa, que actualment celebrem.

Aquest és el programa d’actes per al cap de setmana:

DIA 1 DE JUNY
A les 17.00 hores, al carrer Museu de la Seda, Gran Festa infantil. Constarà de berenar i animació infantil.

DIA 2 DE JUNY
A les 13.00 hores, solemne missa cantada amb acompanyament de cor i prèdica sagrada a l’Església de Sant Agustín.
A les 17.30 hores, solemne, tradicional i antiquíssima Celebració del Baptisme a la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer (Pouet).

A les 19.00 hores, de l’Av. del Baró de Càrcer partirà la comitiva per a anar a oferir a la criatura recentment batejada a la Verge dels Desemparats, amb el següent ordre: obrirà la marxa la Policia Local, muntada a cavall, seguint a continuació les banderoles de la festa, tabalet i dolçaina. Seguidament, cotxes de cavalls ocupats pels associats, landós amb els padrins, portadora, neòfit i el senyor president, Clavariesa i directius; seguits per una banda de música.

L’itinerari serà: Plaza de Sant Agustín, Carrer de Sant Vicent, Plaza de la Reina i Plaza de la Almoina, on descendiran dels vehicles per a formar festeig i acompanyar a la criatura recentment batejada als peus de la nostra Patrona en la seua Basílica, per a fer l’oferiment. A continuació, la comitiva tornarà al punt de partida, de nou en els cotxes de cavalls.

DIA 3 DE JUNY
A les 19.45 hores, gran tabalá, prèvia a la processó, pel recorregut d’aquesta.
A les 20.00 hores, solemne processó dels xiquets que recorrerà el següent itinerari: Església de Sant Agustín – Calle de Sant Vicent – Calle de la Llanterna – Avinguda del Baró de Càrcer i carrer de Garrigues, fins a la reculada que formen els números 26 i 28 del Carrer de Sant Vicent, on es troba instal·lat l’Altar al qual pujarem la Imatge del Sant als concordes de l’Himne Regional, disparant-se una gran traca.

DIA 4 DE JUNY
A les 22.30 hores, als peus de l’Altar instal·lat al Carrer de Sant Vicent, concert a càrrec d’una prestigiosa banda de música, en honor del nostre patró. En finalitzar el concert, es dispararà una gran traca i es baixarà la Imatge del Sant, que serà traslladada a la seu de la Festa, on s’oferirà un vi d’honor als assistents.