supermanzana
Plano de Valencia donde se ubicará la nueva supermanzana.

Transcorreguts uns mesos sense novetats sobre la construcció de la primera ‘supermanzana’ valenciana, l’Ajuntament s’ha tornat a pronunciar sobre ella. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómezva presentar divendres passat la imatge gràfica de les obres de Palleter.

Tal com va explicar ella mateixa, la tauleta gràfica s’utilitzarà com a referència per a totes les intervencions d’urbanisme tàctic que s’executen a partir d’ara la ciutat. “La rajola estarà pintada en el paviment i servirà per a identificar les actuacions d’urbanisme”. Així ho va relatar el dissenyador de Leku Estudi, Ibán Ramón.

D’aquesta forma lluirà la primera ‘supermanzana’ de València, un espai urbà que s’habilitarà en la intersecció entre el carrer Calixt III i Palleter. En aquesta zona pròxima a un col·legi del districte d’Extramurs se situarà la nova rajola. En paraules de la vicealcaldessa, es tracta de un disseny senzill que facilitarà la seua integració en grans àrees. Com pugues observar en la fotografia, la imatge es basa en la lletra ics.

Así será la primera "supermanzana" de Valencia: calles afectadas y fechas de las obras
Imatge gràfica de les obres de Palleter. / Ajuntament de València

El creador del disseny, l’artista gràfic Ibán Ramón, va resultar guanyador del concurs impulsat en el seu moment des de la Regidoria de Desenvolupament Urbà per a crear la nova imatge urbana de les anomenades intervencions blanes. El procés, que disposava d’un pressupost de 3.000 euros, va congregar a més d’una vintena de candidatures i propostes.

Quan s’iniciaran les obres?

La data assenyalada per a iniciar les obres de la ‘supermanzana’ se situa a la fi d’any. “Previsiblement a la tardor”, va afegir Gómez. Així mateix, va explicar que les obres s’estendran més enllà de tres mesos després del seu inici.

Els plans d’aquesta obra, basat en el model implantat a Barcelona, té l’objectiu d’ampliar l’espai per als vianants. D’aquesta forma, reduirà la zona de trànsit. A més, les places d’aparcament desapareixeran per a omplir-se de bancs, zones verdes i jocs per a totes les edats.