estrenes

Els espanyols no ens quedem arrere quant al cinema es refereix. I és que la cartellera espanyola guarda molts dels seus millors cartutxos per a tancar els últims quatre mesos de l’any amb un reguitzell d’estrenes, almenys 50, entre els mesos de setembre a desembre.

Així doncs una de les més esperades, «Tots ho saben», dirigida per un iranià, Asghar Farhadi, i la producció del qual és francoespañola, reuneix a Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Inma Cuesta, Bàrbara Lennie o Eduard Fernández dins del seu repartiment.

«El regne», dirigit per Rodrigo Sorogoyen, s’ha inspirat en els casos de corrupció que han sacsejat Espanya en els últims anys. Per al seu repartiment el director ha volgut comptar amb la presència d’Antonio de la Torre i José María Pou com a cap en el seu repartiment.

«Animals sense collaret», de Jota Linares, és un thriller romàntic que succeeix en un clima de les eleccions autonòmiques de 2015 i la fi del bipartidisme. Natalia de Molina i Daniel Grau són els protagonistes.

«Carmen i Lola», explica la història d’amor entre dos adolescents gitanes que s’enfronten als tabús de la seua comunitat. Aquesta carta de presentació és idea de la bilbaina Arantxa Echevarría que va debutar en la Quinzena de Realitzadors de Cannes.

«Les distàncies», d’Elena Trapé, va ser la revelació d’enguany en el Festival de Màlaga, on va obtenir els premis de millor pel·lícula, adreça i actriu per a Alexandra Jiménez. És el relat del desencantament d’una generació a través d’un grup d’amics que es reuneix a Berlín per a celebrar l’aniversari d’un d’ells.

«L’ombra de la llei» traslladarà a l’espectador a la Barcelona dels anys 20. Cinema de gánsteres, acció i aventures, orquestrat per Dani de la Torre amb Luis Tosar i Michelle Jenner al capdavant.

Mario Casas es posarà en la pell del fotògraf català que va estar en un camp de concentració nazi Francesc Boix en «El fotògraf de Mauthausen», un thriller històric dirigit per Mar Targarona.

Borja Cobeaga i Diego San José, els creadors de «8 cognoms bascos», adapten el famós còmic “Superlópez”, sota la direcció de Javier Ruiz Caldera i amb Dani Rovira enfundant-se el vestit de superheroi.