La Cocina de los Vientos by Javier de Andrés el pròxim 11 de gener
La Cocina de los Vientos by Javier de Andrés el pròxim 11 de gener

A partir de l’11 de gener, arriba a la Cité Internationale de la Gastronomie de Lyon el menú «La Cocina de los Vientos» by Javier de Andrés. Una proposta dels germans Javier i Miriam de Andrés, del Grupo La Sucural, que es podrà degustar a la zona experiencial.

Esta Ciutat Gastronòmica pretén establir relacions entre cultures gastronòmiques mediterrànies i internacionals i, per això, realitzar un mapa mundial gastronòmic amb els valors i tradicions de cada cultura.

Serà aquesta zona de degustació un espai important, allí se es faran menús conceptuals de la mà de xefs rellevants, dins de l’àmbit internacional.

L'11 de gener arriba la proposta dels germans Javier i Miriam de Andrés a Lyon
L’11 de gener arriba la proposta dels germans Javier i Miriam de Andrés a Lyon

I, què oferirà ‘La Cocina de los Vientos‘?

Es tracta d’un menú que està inspirat en els 4 vents principals vinculat cap a les 4 mirades gastronòmiques del món. Un menú que Javier i Miriam han treballat en els últims sis mesos. En ell es destaca:

  • Bóreas. Un reflex a la cuina nòrdica, amb el fumat com a protagonista.
  • Céfiro. Amb tots els matisos de la cuina precolombina.
  • Sirocco. Amb la cuina de les espècies i els condiments.
  • Elíseos. Un viatge cap a la cuina oriental.
"La Ciudad de los Vientos", és la proposta elegita pels germans Miriam i Javier de Andrés
«La Ciudad de los Vientos», és la proposta elegita pels germans Miriam i Javier de Andrés

«És en Atenas on, actualment, es conserven els vestigis de La Torre de Los Vientos. Una construcció que pretenia ser una forma de venerar als diferents déus dels vents i, també, el lloc que acollia als diversos mitjans coneguts, fins hui, per a medir el temps», ha destacat Javier de Andrés.

A tot açò, Javier, ha afegit que «gràcies als vents dominants es colonitzaven nous territoris, noves cultures i, amb açò, es descobrien nous productes i noves costums. Ara, l’antiga Grècia ens inspira i, a mode de metàfora, la ciutat de Lyon la pròpia Cité International de la Gastronomie es converteix en una nova Torre de Los Vientos«.

Restaurant La Sucursal, València

Cal recordar que, a finals de 2019, el restaurant La Sucursal era elegit com a «Millor Restaurant d’Espanya 2020», per la Revista Gourmets. Un ranking francés nomenat La Liste 2020 i que incloia a este restaurant del Grupo La Sucursal dins dels 1.000 millors del món, dins dels 68 restaurants espanyols del planeta.