Se suposa que és un instrument per a ajudar als xiquets amb el dèficit d’atenció. Però el fidget spinner s’ha convertit en el nou joguet de moda que no solament usen els més xicotets de la casa. Els adults també han caigut en les garres d’este joguet que ha irromput en les llars valencianes com un remolí.

I precisament, el seu funcionament és com el d’un ventilador. Es subjecta amb dos dits pel centre i es dóna voltes creant, com les aspes d’un ventilador, un moviment quasi hipnòtic i que molts usen com a mètode de relaxació i anti estrès.

Però malgrat haver-se convertit en tot un fenomen de masses i contar amb una legió d’adeptes, també està trobant els seus detractors. Fa uns dies un professor publicava una carta en Facebook sobre este nou joguet. En l’escrit qüestionava les noves formes d’educar als xiquets i xiquetes a força d’objectes creats per a evitar l’avorriment, un fet que, segons el pareixer del docent, era perjudicial perquè d’aquesta manera el xiquet mai despertaria el seu enginy.

Polèmiques abanda, el que cosa està clar és que este invent respon a una moda divertida que, com totes, acabarà per passar de llarg pegant voltes com les aspes del spinner.