Sorolla vuelve a casa

Les obres del pintor valencià per excel·lència arriben a la seua ciutat natal. L’exposició Sorolla. Cazando Impresiones, que reuneix les creacions de Joaquín Sorolla, arriba a València el 14 de març al Centre Cultural Bancaixa. En aquesta exposició s’aprecia la importància del xicotet format dels quadres de Sorolla durant tota la seua trajectòria.

Aquesta exhibició ha sigut possible gràcies a la col·laboració del Museu Sorolla, la Fundació Museu Sorolla de Madrid i Bankia. En ella s’exposaran 270 creacions del pintor valencià, procedents del Museu Sorolla, la Diputació de València, la Casa Museu Benlliure, la Col·lecció Hortensia Herrero, entorn a vint col·leccions particulars i la Fundació Bancaixa.

La setmana que ve els amants de l’art i del pintor podran sentir alguna de les sensacions de Sorolla mitjançant la seua obra. Els quadres ja han arribat al recinte, on ha començat el seu desembalatge per a començar a muntar l’exposició.

El desembalaje de las obras de Sorolla ya ha empezado en Valencia.

Sorolla. Cazando Impresiones “permetrà realitzar un ampli recorregut per la producció en xicotet format de l’artista valencià”. Segons els responsables del Centre Cultural Bancaixa, la mostra revela la importància d’aquest format en el seu procés creatiu.

Les novetats a València

No obstant això, aquesta no és la primera vegada que s’exposa la mostra. L’any passat es va presentar en el Museu Sorolla de Madrid i en el Museu de Belles Arts de Bilbao. Però ara, en la capital del Túria, s’exposaran unes obres que han sigut seleccionades de forma deliberada i que no estaven en les exposicions anteriors.

Així, en la nova ubicació s’han incorporat obres de mitjà i gran format. També els valencians i valencianes podrem gaudir de nous llenços de xicotet format amb referències a la terreta.

Comissariada per Blanca Pons-Sorolla, María López Fernández i Consuelo Lucca de Tena amb la col·laboració d’Isabel Justo, l’exposició estarà disponible fins al 26 de juliol en el centre cultural de la plaça Tetuan de València.