Fa més de una dècada, Rafael Rodrigo i Francisco Peleger, dos socis fontaners valencians, van dissenyar un producte que estalviara l’aigua que no utilitzem. En lloc d’obrir l’aixeta i esperar a que l’aigua es calente, Smartwater avisa quan l’aigua està calenta amb una llum que canvia del color blau al roig.

L’aigua freda que no s’utilitza s’emmagatzema en un dipòsit i pot ser utilitzada per a altres accions que no requerisquen aigua calenta, com per eixemple rentar-se les mans.

Els principals objectius de Smartwater són l’estalvi de consum d’aigua i energètic, reducció de les emissions de CO2, augment del confort i estalvi econòmic en les instal·lacions.

Smartwater ja es troba en llocs com California o República Dominicana, comercialitzat davall la marca IDI. És un producte amb consciència ecològica i tracta de pal·liar el malbaratament diari de litres d’aigua. L’invent ha aconseguit acabar amb eixe problema i estalviar ingents quantitats d’energia i emissions contaminants.

Grans establiments com a hotels, restaurants o perruqueries poden beneficiar-se d’este invent valencià, així com les llars. L’invent revolucionari d’estalvi d’aigua Smartwater és valencià i ja és una realitat.