Albal ja compta amb l’anunciada zona per a patinar, conseguda com a Skatepark i amb el nom d’Ignacio Echeverría; el jove que va morir fa uns mesos als atemptats de Londres quan s’enfrontava a un terrorista yihadista amb el seu monopatí. L’obra, amb un cost de 50.000 euros, ha sigut sufragada per l’Ajuntament albalenc, i és un projecte que naix de les inquietuds dels ciutadans.

El skatepark Ignacio Echeverria alberga una instal•lació de 400 metres quadrats i 1.000 metres cúbics, està instal•lat en el parc de la Balaguera amb un cuidat disseny i una arquitectura originada d’una subcultura urbana. I és que, el d’Albal és el tercer encàrrec municipal que dissenyen i executen, joves aficionats al Skate, al costat de Copin Ramps, la primera empresa valenciana que ha començat a confiar el disseny i l’execució d’aquest tipus de projectes a patinadors especialitzats a modelar rampes.

La seua construcció ha sigut ben rebuda pels seus veíns i veïnes. A més de crear una gran expectació entre els skaters de la comarca de l’Horta Sud per a la pràctica d’aquest esport sobre monopatins, que cada vegada compta amb més aficionats a esta pràctica.