Las tres excepciones que permitirán viajar sin pagar peajes en 2024
Antigua área de peaje de la autopìsta AP-7 en Sagunto. /Efe

Moure’s amb cotxe per València serà cada vegada més difícil i també costós però no sols per la gasolina. La Generalitat Valenciana ha proposat introduir un sistema de peatges que obligue a pagar per a accedir a la ciutat. Així ho arreplega el nou Pla de Mobilitat Sostenible (PMoMe) del Consell que ja està en fase d’exposició pública.

Segons el document elaborat per la conselleria de política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, els vehicles hauran de pagar una nova taxa per circular per carrers o carreteres de l’àrea metropolitana.

L’objectiu de la Generalitat és reduir l’ús del transport privat a València i els seus voltants. A més, també cerca disminuir els nivells de contaminació i obtenir una recaptació per a potenciar el transport públic.

Londres, un model en el peatge d’accés a la ciutat

Tal com marca el pla seria “un pagament per ús” encara que de moment es desconeixen xifres i sistema que s’empraria. El text cita el ‘congestion charge‘, un concepte que s’importaria d’anglaterra i que recorda a la circulació londinenca.

La capital britànica compte des de 2003 amb unes tarifes de congestió (congestion charge). Aquestes obliguen a pagar a determinats conductors si vols circular per la zona central de Londres. Encara que actualment el preu és de 15 lliures, a l’origen el pagament es va establir en 5 lliures. L’excepció són els vehicles elèctrics o amb menys de 75 g/km de cO₂ d’emissió perquè estan exempts de pagament.

En el cas de València, seria una empresa concessionària la responsable de la gestió dels nous peatges. A més, segons el text, contemplaria bonificacions i ajudes socials a “uns certs col·lectius”.

Quan entrarien en funcionament els nous peatges de València?

La mesura no serà imminent ni a curt termini perquè el procés podria tardar encara al voltant de 10 anys. Tal com resa el text, s’establirà “una vegada les necessàries infraestructures mínimes de transport públic” estiguen cobertes de manera que els usuaris que utilitzen el cotxe amb freqüència tinguen una “alternativa de mobilitat”.