Futuro parque canino Silla
La regidoria de Benestar Animal, que encapçala l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, ha anunciat que en breu començaran les obres per a construir un nou parc caní a l’Avinguda d’Alcant, concretament al costat de la nova Biblioteca Pública Municipal.
Segons ha explicat Vicente Zaragozá, el projecte pretén conciliar les demandes ciutadanes, amb zones reservades per a gossos on els propietaris puguen gaudir de les seues mascotes. Encara que ja es té un esbós preliminar de l’espai, el disseny definitiu del projecte, es realitzarà mitjançant una jornada de participació ciutadana, on els veïns i veïnes, podran aportar totes les idees i suggerències que consideren oportunes.

 

Aquest projecte està basat en la necessitat de conciliar les demandes ciutadanes i solucionar un problema de convivència de la ciutat, posant remei a la manca d’espais reservats per a gossos, on els propietaris puguen gaudir de la companyia de les seues mascotes. Al nou espai de més de 2000m2 s’habilitaran dues zones diferenciades, una per als gossos potenciament perillososos, i altra per a la resta, on les mascotes podran fer exercici i jugar sota la supervisió i control dels seus amos. A més la zona es dotara d’accessos organitzats mitjançant portes, fonts adaptades per a gossos i humans i sistemes de recollida i neteja. En aquests espais els excrements han de ser arreplegats pels propietaris i dipositats en les papereres existents.

Amb aquest nou parc, es suma als dos que ja disposava el municipi, un a la Bega, i l’altre al Parc de l’Alteró, encara que l’ajuntament preveu la construcció de dos parcs canins més, un al Molí de Magalló i l’altre, a l’Avinguda de Gandia.