marcas
Isabel Preysler y George Clooney en una promoción de Porcelanosa.

No solament les grans marques vénen de fora, la Comunitat Valenciana gaudeix d’un gran teixit empresarial que ha aconseguit consolidar algunes companyies en el mercat nacional i internacional exportant els nostres productes a tots els racons del món.

Encara que empreses com Mercadona o Consum són de les més conegudes, són molts altres els sectors en els quals algunes marques valencianes han aconseguit situar-se com a líders del seu entorn i per això hui des de 7 Televalencia volem fer un esment especial a cadascuna d’elles.

Resultado de imagen de porcelanosa isabel preysler"PORCELANOSA (Villarreal, 1973)

El grup empresarial Porcelanosa té el seu origen a Castelló, concretament en la localitat de Villareal. La seua història es remunta a l’any 73 quan José Soriano i els germans Colonques van decidir apostar per la creació d’una planta de paviments i revestiments ceràmics que avui dia ha conquistat a tot el panorama internacional gràcies al seu ampli ventall de mobiliari, sanitaris, aixeteria, etc.

Personalitats com George Clooney, Isabel Preysler o la seua filla Tamara Falcó són alguns dels rostres més populars que han servit com a imatge de la marca. Actualment Porcelanosa ha ampliat horitzons i disposa d’una gran botiga en la mateixa Cinquena Avinguda de Nova York.

Resultado de imagen de chocolates valor anuncio"CHOCOLATES VALOR (VILA JOIOSA, 1881)

Chocolates Valor és una companyia alacantina dedicada a l’elaboració d’aquests dolços des de 1881 sent una de les empreses més antigues de la Comunitat Valenciana. Les tauletes de xocolate, el xocolate a la tassa, els bombons i la rebosteria són els seus quatre pilars fonamentals d’aquests mestres xocolaters amb més de 130 d’història.

Actualment compta amb una trentena de botigues pròpies distribuïdes per tot el territori nacional encara que els seus productes estan presents en tots els supermercats del país i és habitual veure’l com a producte estrela espanyol a les botigues dels aeroports. A més, en el municipi alacantí de la Vila Joiosa disposa d’un museu que permet descobrir com s’elaboren els seus millors productes del “plaer adult”.

Resultado de imagen de messi hawkers"HAWKERS (ELX, 2013)

L’objectiu d’Álex Moreno, Iñaki Soriano, Pablo Sánchez i David Moreno era clar: convertir-se en una empresa unicorn (concepte usat per a les empreses que aconsegueixen els 1.000 milions de dòlars) i estan prop d’aconseguir-ho. Este grup de joves va arrancar la companyia amb 300 euros i actualment és una de les marques d’ulleres de sol més famoses del món gràcies a la seua aposta per la qualitat a preu reduït.

Hawkers ha seguit una línia publicitària molt centrada en les xarxes socials i influencers utilitzant edicions especials i limitades amb rostres com Leo Messi, Paula Echeverría o Steve Aoki, entre molts altres. I encara que la seua manera de venda va arrancar en Internet, actualment és molt freqüent veure-li en òptiques de tot el panorama nacional a més d’en les seues pròpies botigues físiques.

Cal no oblidar que Hawkers va més enllà de les ulleres i disposa d’altres marques com Bratleboro (rellotges) o MissHamptons (ulleres i espardenyes).

Resultado de imagen de tienda belros"BELROS (ALFAFAR, 1982)

Belros és el regne valencià de les llepolies o de la “alimentació d’entreteniment”, com ells la denominen. En funcionament des de 1982, aquesta empresa d’Alfafar fundada per Gerardo Salvador compta actualment amb un equip de més de 1.500 persones distribuïdes entre 300 punts de venda propis, a més d’un centre de gestió i logística per a donar servei als seus més de 18 milions de clients.

A més de les llepolies, la companyia destaca per l’elaboració de roses de dacsa tant dolces com salades. Estes a més es comercialitzen en una gamma de sabors originals com a formatge cheddar, xocolate i fins i tot quètxup.

FAMOSA (ONIL, 1957)

Las muñecas de Famosa se dirigen al portal para hacer llegar al Niño su cariño y su amistad“, així arranca una de les cançons més populars de la història de la publicitat espanyola i és que és estrany que algú no conega els famosos joguets d’esta marca valenciana que té el seu origen a Onil. Este municipi alacantí de tradició joguetera va veure nàixer en 1957 a les Fàbriques Agrupades de Nines d’Onil Societat Anònima, o el que és igual: FAMOSA.

Mig segle després, FAMOSA continua sent la primera companyia espanyola fabricant de joguets, líders del sector a Espanya i Portugal, amb presència en més de 50 països. Amb un total de 26 marques de joguets, FAMOSA ha donat vida a clàssics com la Nancy, les Barriguitas, Nenuco, Pinypon o els cotxes Micromachines.

KELME (ELX, 1977)

Kelme és una marca alacantina coneguda per ser fabricadora de calçat i roba esportiva a més de complements relacionats amb nombroses activitats de l’activitat física. Esta companyia va arrancar a Elx en 1977 amb els germans Quiles al capdavant.

Gràcies a convertir-se en el proveïdor oficial de l’Equip Olímpic Espanyol durant les Olimpíades de Barcelona en el 92, són molts els esportistes d’elit que han lluït els equipaments d’esta marca que representa a l’arpa d’un animal. A més, Kelme ha sigut patrocinador d’equips de la Lliga de Futbol Professional com el Reial Madrid, Llevant, el Màlaga o el Villareal, entre molts altres.

La imagen puede contener: una o varias personas, primer plano y texto

DORMITIENDA (VALÈNCIA, 1996)

Des que en 1996 Domitienda obrira la seua primera botiga a València, la companyia no hem deixat de créixer fins a convertir-se en especialista del descans. Actualment és un negoci consolidat amb forta presència en tot el territori nacional i més d’un milió de clients repartits entre més de 80 botigues.

La seu central es troba a Alginet on diàriament es produeixen prop de 1.200 matalassos. El seu model de negoci que està basat en la innovació, la flexibilitat i l’adaptabilitat a les necessitats de tots els clients el que li ha permès una ràpida expansió a Espanya.