La setena edició de la Festa de la Sega, organitzada per la Denominació d’Origen Arròs de València i celebrada en el port de Catarroja, ha reunit a una mica més de 3.000 persones que han conegut en ple parc de l’Albufera una de les tradicions agrícoles més arrelades de la Comunitat.

La jornada va començar amb un recorregut de reconeixement d’ocells i passejos amb barca i ha prosseguit amb la principal novetat d’aquesta edició, tres exhibicions culinàries a càrrec de Luis Zorrilla, Mª José Martínez i Juan Carlos Galbis, el primer xef que va aconseguir una Estrela Michelin a la Comunitat Valenciana.

Altres al·licients han sigut els concursos de perxadors, el guanyador dels quals ha sigut Miguel Raga Mata, i el de Cants de*Batre, guanyat per Josep Aparisi , que ha rebut el guardó de mans del president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Catarroja, Lorena Silvent.

La sega a mà de l’arròs va donar començament al migdia, quan un grup d’agricultors van realitzar aquesta tasca de forma tradicional, sense utilitzar cap tipus de maquinària.

D’altra banda, el periodista Ximo Rovira ha sigut nomenat Segador d’Honor 2018, reconeixement que li ha sigut lliurat pel president de la D.O. Arròs de València, Ricardo Císcar.