Sidonie

El grup indie català, Sidonie celebra els seus vint anys de la seua gran trajectòria musical amb el recopilatori «Lo más maravilloso de Sidonie», que eixirà a la venda a la fi d’enguany, i prepara gira per Llatinoamèrica en 2019, segons ha avançat el seu cantant, Marc Ros, qui actua hui en el festival MUWI Rioja de Logronyo.

Tal com reconeix Marc Ros, solista del grup, “a nosaltres ens agraden els dos formats, tocar en sales xicotetes on tenen als teus músics molt a prop, però també els festivals, amb les llums, un escenari gran i un públic compartit amb altres artistes, alguna cosa que també és estimulant», ha explicat Ros. A més, ha afegit que mentre els deixen tocar, estaran feliços ja que, segons el vocalista principal, enguany s’han pres “molt de debò que cada concert ha de ser una festa perquè estem de celebració d’aniversari».

Una vegada acabada la temporada dels festivals, Sidonie traurà el videoclip de la cançó «Maravilloso», un tema inèdit per al seu recopilatori «Lo más maravilloso de Sidonie». En aquest treball els catalans arreplegaran els millors temes de la seua carrera, en la qual han gravat huit discos, l’últim d’ells «El peor grupo del mundo» (2016).

Sidonie
El últim CD del grup català (2016).

I per als seus fans se’ls inclourà una sorpresa ja que en li recopilatori apareixerà una nova versió de «Fascinado», però no faltaran temes ja clàssics de la banda barcelonina, com a «Carreteras infinitas», «El incendio», «Estáis aquí» i «Un día de mierda», que per al cantant són «les vaques sagrades» del grup.

Ajunte els seus companys Jesús Serna i Axel Pi han hagut de decidir quantes cançons inclouen en el recopilatori per a resumir els seus vint anys de carrera musical, però Ros ha dit que ell és partidari de «condensar els temes com si fóra un disc normal i editar-ho en països on no coneguen a Sidonie».

Per açò, com a part dels plans de promoció d’aquest disc, el pròxim any faran les maletes i ho presentaran a Llatinoamèrica, encara que ja compten amb molts seguidors a Mèxic, els qui els insisteixen des de fa anys perquè toquen allí.