La província de València celebra la Setmana Santa en aproximadament un centenar de municipis.
Les processons i representacions religioses tornen a ser motiu de celebració per a confrares i devots que viuen aquests dies amb gran devoció. Una bona ocasió també per a visitar aquests municipis i contemplar la vistositat dels actes de la Setmana Santa.

Setmana Santa de Benetússer

La setmana santa de Benetússer està celebrant el seu 70 aniversari, i en ella destaquen les representacions de la Passió, on es representen els últims dies de la vida terrenal de Jesucrist per actors locals.

Setmana Santa de Sagunt

La Festa declarada d’Interès Turístic Nacional, organitzada per la Mayoralía de la Confraria de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucrist, celebra la seua festivitat més important el Divendres Sant amb el Viacrucis des de l’ermita de la Sang fins al Calvari. A la vesprada se celebra la processó del Sant Enterrament; durant el trajecte de la processó, la “Vora Creu” és portada pels Mayorals sense tocar el sòl. Altres actes destacats són la representació vivent de la Passió de Crist, la subhasta de Passos i Sayons, la processó del Silenci, el Sermó del Descendimient i la Missa de Resurrecció.

Setmana Santa de Moncada

La Festa declarada d’Interès Nacional es caracteritza per les representacions del Misteri de la Passió que tenen lloc sobre un enorme escenari fix en les quals es veuen reflectits els següents episodis de la vida de Crist: el Palau d’Herodes, el lloc dels evangelistes, la Muntanya de Moisès i la Transfiguració, el sepulcre, la Crucifixió, la muralla i entrada al poble…El Misterio de la Pasión de Moncada, se celebra hoy y mañana a las 22:00 horas.

Setmana Santa d´ Alboraia

La celebració declarada Festa d’Interès Turístic Provincial té com a principals actes la solemne processó de Jesús Prendido el Dijous Sant, el Divendres Sant, el Piadós Via crucis, la commemoració de la passió i mort del Senyor i el Solemne Sant Enterrament. Finalment, el Dissabte de Gloria, a Solemne Vigília Pasqual,la Missa de Resurrecció i la tradicional Trobada Gloriosa, un dels atractius turístics de la Setmana Santa d’Alboraia.

Setmana Santa d´ Alberic

Alberic, en la comarca de la Ribera Alta, inicia la seua Setmana Santa d’una manera molt particular, amb la coneguda Festa de l’Encisam. Els encisams serveixen d’aperitiu a l’acte de la baixada dels Sants, les imatges i passos que participaran en les processons passionals.

Setmana Santa de Torrent

És una de les celebracions més importants de la Comunitat Valenciana i està reconeguda com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic des de l’any 2009, en l’actualitat la conformen 18 germanors. Un dels seus actes més importants es celebra el Diumenge de Resurrecció on la Reina del Encuentro cobra protagonisme.

Setmana Santa d´ Alzira

La Festa d’Interès Turístic Nacional , afona les seues arrels en l’època medieval compta amb 18 confraries i germandats que trauen al carrer 25 passos, alguns d’ells vertaderes obres d’art, els actes de la qual més importants tenen lloc durant la Setmana de Passió com els trasllats, els Via-Crucis, l’obertura al públic dels dossers i la magna Processó General del Sant Enterrament, la “Nit dels miradetes”, la trobada dels passos processionals de dos de les confraries més antigues –la del Devallament de la*Creu i la de la Dolorosa- i l’acte del tradicional Pregó que, com a avantsala de les celebracions, que anuncia les festes i convida a participar en elles.