El Tribunal Suprem ha condemnat a 13 anys de presó a Oriol Junqueras per sedició i malversació de fons públics i 13 anys d’inhabilitació.

A més, el Suprem ha condemnat a penes de 9 i 12 anys a Carme Forcadell, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i a cinc exconsellers per sedició en el “procés”, en tant que ha absolt de malversació als tres acusats en llibertat, que no aniran a presó.

En concret, la Sala penal imposa la condemna més alta a Junqueras per sedició en concurs medial amb malversació, agreujat per la seua quantia, seguit dels 12 anys per als exconsellers Raul Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa pels mateixos delictes.

Condemna a 11 anys i sis mesos a Forcadell; a 10 anys i mig als exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull, als qui absol del delicte de malversació; i a nou anys als Jordis. Tots ells condemnats per sedició.

El tribunal ha absolt del delicte de malversació als tres exconsellers que estaven en llibertat, Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Borrás, als qui condemna per desobediència a un any i vuit mesos d’inhabilitació i multa de 60.000 euros.

El ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha manifestat el seu “respecte, acatament i compliment” de la sentència del procés i ha fet una crida a la responsabilitat davant aquesta.