El Senado aprueba que Comunitat Valenciana pueda llamarse 'Països catalans'

La Comunitat Valenciana també podrà dir-se ara ‘Països catalans’ al Senat. Així s’ha aprovat hui en la Cambra Alta després dels vots del PSOE i el PNB. Això significa que les iniciatives oficials presentades en l’òrgan constitucional podran referir-se a la Comunitat com ‘Països catalans’.

La decisió s’ha pres després de rebutjar-se un escrit presentat pel Partit Popular el passat 7 de novembre. En ell es demanava a la Mesa de la Cambra Alta que no s’admeteren a tràmit aquelles iniciatives parlamentàries que esmentaren al territori valencià com a ‘País Valencià’ o ‘Països catalans’, dos denominacions utilitzades pels independentistes per a fer referència a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears.

No obstant això, la Mesa del Senat no ha admès l’escrit dels populars. Per tant, es dóna llum verda al fet que la Cambra Alta puga utilitzar aquestes terminologies en els seus documents oficials.

EL PP RECORRERÀ ALS TRIBUNALS 

La senadora valenciana i secretària general del Grup Parlamentari Popular, Salomé Paradas, ja va advertir que anirien “als tribunals” si la Cambra Alta no reconsiderava la petició. Paradas va avançar de què es tractava de un fet “contrari” al que s’estableix en l’Estatut d’Autonomia i la Constitució, que des del PP no es consentiria.

En la mateixa línia es pronunciava aquest dimarts el president del PPCV, Carlos Mazón. El líder popular va declarar que el partit “arribarà fins al final” de la qüestió. “El PP no bromejarà amb aquest assumpte. Si la Mesa del Senat no ens dóna la raó, acudirem als tribunals”, va afirmar.

“Nosaltres defensem el terme ‘Comunitat Valenciana’ perquè és el terme legal. A més, és el terme que més ens agrada perquè la paraula ‘comunitat’ ve de la conjunció de dues paraules molt boniques, que són ‘comuna’ i ‘unió'”, va continuar.

“No som un país pertanyent a un grup de països capitanejats per ningú del nord de la Comunitat Valenciana, és tan senzill com entendre-ho. No ho som, i arribarem fins al final”, va concloure.