Seis terremotos agitan Valencia
Terremotos registrados en la comarca de registrats la matinada de dijous / alpamet.es

La província de València ha viscut una de les matinades més agitades que es recorden. Un total de sis terratrèmols han tingut lloc en les últimes hores sent una de les jornades amb més moviments sísmics que es recorden en la Comunitat Valenciana.

La comarca de la Vall d’Albaida ha sigut la més afectada per l’activitat sísmica. En menys de sis hores s’han detectat fins a quatre terratrèmols. El primer d’ells ha sigut en el terme de Bocairent, en l’oest de la localitat, a la 01.22 hores amb una magnitud de 1,6 graus.

El mateix municipi valencià ha viscut altres dos tremolors que han crescut en intensitat. A les 03.43 hores s’ha registrat en el nord-oest amb una magnitud de 1,8 graus en l’escala Richter; i a les 06.43 hores en el nord del terme municipal amb una magnitud de 1,9.

El quart sisme detectat per el Institut Geogràfic Nacional a la comarca de la Vall d’Albaida ha sigut a Ontinyent a les 06.36 hores. Aquest terratrèmol ha sigut el més important de la jornada arribant als 2,3 graus de magnitud. A més, s’ha originat a només 3 quilòmetres de profunditat.

Al marge dels quatre terratrèmols de la comarca, la província de València ha detectat dos sismes més. El primer d’ells ha tingut lloc a les 00.15 hores en la localitat de Godelleta (La Foia de Bunyol) . Aquest s’ha registrat a 4 quilòmetres de profunditat amb una magnitud de 2,0 en l’escala Richter. L’altre terratrèmol s’ha produït en Montserrat (La Ribera Alta) a les 02.19 hores amb una magnitud de 1,8.