Sis persones han mort i mig centenar han resultat afectades en un incendi produït aquesta nit en una residència d’ancians de Montcada. Es tracta d’un centre de titularitat pública situat en el número 76 del carrer Major on anit van haver de ser evacuades al voltant de 71 ciutadans.

L’avís al 112 es va produir a les 23.21 hores, quan l’incendi ja estava fóra de control. Ràpidament van acudir al lloc agents de la Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil; sis dotacions de bombers dels parcs de Paterna, Pobla de Farnals, Burjassot i Torrent; i sis unitats de comandament inclosos l’inspector cap del Consorci Provincial de Bombers i un oficial.

Segons han informat, a l’arribada dels bombers les flames estaven totalment desenvolupades, afectant de forma important una ala de l’edifici. Els bombers van iniciar immediatament les tasques de rescat i d’extinció de l’incendi. L’evacuació va resultar molt complexa per les dificultats per a desplaçar als majors, molts amb mobilitat reduïda.

Els efectius van rescatar de l’interior a uns 25 residents, part dels quals van haver de ser atesos posteriorment per mitjans sanitaris. L’acció conjunta dels serveis d’emergència i el personal del centre va aconseguir desallotjar fins a 71 persones.

UN CURTCIRCUIT, POSSIBLE CAUSA DE L’INCENDI

Al voltant de la 01.20 hores el Consorci Provincial de Bombers informava a través de Twitter de l’extinció de les flames. Aquests han ventilat per complet tota l’àrea afectada i han continuat treballant al costat dels serveis sanitaris.

Segons el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), fins a l’incendi s’han mobilitzat 4 Serveis d’Atenció Mòbil d’Urgència (SAMU); 5 unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) i 1 Transport No Assistit (TNA).

En total han evacuat a onze persones a diversos centres hospitalaris de València amb intoxicacions per inhalació de fum. En total s’han comptabilitzat 16 ferits lleus i dos ferits greus. També han hagut de ser atesos per una intoxicació set policies; tres persones de Protecció Civil i un guàrdia civil.

La possible causa de l’accident és un curtcircuit en una botella d’oxigen medicinal. Aquest dimecres la Guàrdia Civil començarà les investigacions del succeït, una vegada es vaig refredar la zona afectada.

L’últim incendi similar en una residència es remunta a 2006 en un centre de majors de Massamagrell amb cinc morts.

“UN DIA TRIST PER A LA COMUNITAT VALENCIANA”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha canviat hui la seua agenda i s’ha desplaçat fins al lloc per a mostrar les seues condolences pel succeït. El líder del Consell ha conegut de primera mà l’ocorregut i s’ha interessat per l’avanç de la investigació.

En el seu compte en Twitter ha assegurat ser “un dia trist per a la Comunitat Valenciana”. A més, ha indicat que està “en contacte permanent amb l’alcaldessa de Montcada per a conèixer l’evolució dels ferits”. El president s’ha acomiadat llançant tot el seu suport per a la localitat valenciana.

D’altra banda, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha traslladat les seues condolences als familiars de les víctimes a través de Twitter. “Atent a les tràgiques notícies que arriben des de Montcada. Les meues condolences per a les famílies de les persones mortes. Seguim amb preocupació l’evolució de les persones ferides. Tot el nostre suport per a elles i per a la localitat”.

El líder de l’oposició, Pablo Casado, també ha dirigit les seues condolences als afectats. “El tràgic incendi en una residència de majors a Montcada ens deixa esglaiats. El meu sentit condol i tot el meu suport a les famílies dels morts, el meu desig de recuperació dels ferits i el meu agraïment a tots quants han auxiliat als afectats”, ha assenyalat en el seu tuit.