Alertan de los 6 barrios de Valencia con más coronavirus en diciembre
La calle San Vicente de Valencia iluminada en Navidad. / Uiler Costa (Flickr)

El Ajuntament de València ha publicat els últims resultats de l’anàlisi de coronavirus en les aigües residuals de la ciutat. Segons han indicat, aquests índexs continuen mantenint-se en nivells alts de concentració.

A més, l’estudi ha permès una vegada més conèixer quins són les zones amb més perill de contagi. En aquesta ocasió s’han marcat en roig un total de 6 barris de València. Aquests són Arrancapins, Benimaclet, Benimàmet, Campanar, Malilla i Sant Marcelino.

La regidora de Cicle Integral de l’aigua, Elisa Valía, ha sigut la responsable de facilitar aquestes dades. La regidora ha assenyalat que amb les mostres que arreplegarà l’Ajuntament la setmana vinent es disposarà de més informació per a saber a què s’enfrontarà la ciutat cara a Nadal. En aquest sentit, ha apuntat que el Nadal seran “un altre moment crucial en el control de l’expansió del virus”.

En referència a les últimes dades, Elisa Valía ha assenyalat que “continuem amb nivells alts de concentració de coronavirus a la ciutat si tenim en compte l’històric de dades que tenim ara des del mes de maig”. “Tenim dades similars als que podíem tenir a la fi del mes d’octubre”, ha indicat.

L’edil ha assegurat que des del Cicle Integral de l’aigua estan “molt atents” a l’impacte que pot haver produït la mobilitat a causa del pont. “Amb les mostres que arrepleguem a partir de la setmana que ve comptarem amb més informació”.

“Vull fer una crida a la ciutadania. Cal extremar les precaucions, limitar els contactes i continuar actuant amb responsabilitat respectant les recomanacions de sanitat”, ha conclòs.