8 de febrer de 2017. L’incendi de l’empresa química Indukern obliga a desallotjar la segona fase de Fuente del Jarro. Més de 3.000 persones abandonen el polígon de Paterna però molts tarden a fer-ho, totes les vies estan col·lapsades. A pesar de ser un dels parcs empresarials més grans d’Espanya els seus accessos són escassos i per això demanen solucions.

Estes demandes podrien qualificar-se ja d’històriques i és que els empresaris de Paterna porten 40 anys d’espera. Per això des d’Asivalco defensen una alternativa temporal impulsada des de Compromís amb el suport pel Partit Popular: la instal·lació d’un pas a nivell d’emergència.

No obstant això, la idea no agrada a tots i des de l’Ajuntament de Paterna es qualifica esta proposta de “barbaritat”. A pesar de que es tractaria d’un pas a nivell per a estats excepcionals, des del consistori local asseguren que “no faran res que vaja contra la seguretat dels ciutadans” i esperaran la construcció d’un segon túnel.

Amb pas a nivell o sense ell el que és clar és que els accessos de Fuente del Jarro estan en el punt de mira. Acabar amb la incomunicació d’este polígon és tot un repte que requereix d’una solució inmediata.

Las verdaderas trabas de Intu Mediterrani