L’Alcalde Paterna, Juan Antonio Sagredo ha anunciat este matí que l’Ajuntament va a redactar el projecte per construir un segon túnel que unirà les dues fases del polígon industrial Fuente del Jarro.

Així ho ha explicat el primer edil durant la trobada que ha mantenit hui amb els mitjans al mateix temps que ha avançat que “la redacció del projecte tècnic d’aquest túnel, que tindrà un cost de 150.000 euros, ja s’ha inclòs en l’esborrany dels pressupostos de 2018 en el qual estem treballant”.

Així mateix, Sagredo ha assenyalat que “davant la inacció de les administracions implicades, l’Ajuntament de Paterna va a fer un pas més per millorar l’accessibilitat i la seguretat d’un dels polígons més grans d’Europa i millorar la competitivitat de les empreses allí assentades”.

Referent a això, ha explicat que “este nou túnel, que discorrerà en paral·lel a l’actual situat en Vila de Bilbao, es construirà en els carrers Ciutat de Ferrol i Ciutat d’Alcoi, tindrà una amplària aproximada de 10 metres amb un carril i un carril en cada sentit”.

Durant la trobada, l’Alcalde també ha afirmat que “el consistori buscarà ajuda econòmica d’altres Administracions per finançar l’obra, que tindrà un cost d’al voltant 2 milions d’euros, ja que es tracta d’una infraestructura necessària per desbloquejar la ratera en la qual s’ha convertit la II fase del polígon”.

En este sentit, ha indicat que “una de les opcions que barreja l’Ajuntament és incloure l’execució del túnel en el Pla Actua perquè puga ser cofinançat amb els Fons Feder”.

El primer edil ha explicat que la decisió de seguir endavant amb l’obra respon “a la falta d’actuació del govern del Partit Popular , especialment al Ministeri de Foment, davant les persistents reclamacions presentades per l’actual Equip de Govern” – que tal com ha recordat Sagredo – “ha presentat al·legacions reclamant la millora dels accessos de la segona fase de Fuente del Jarro als projectes d’ampliació tant de la V-30 com del By Pass i la N-220”.

Finalment, l’Alcalde ha destacat que el polígon Fuente del Jarro és un dels enclavaments industrials més importants d’Europa. “Hem hagut de ser l’actual executiu municipal el que desbloquegi aquesta situació i engegui solucions com aquest segon túnel que, sens dubte millorarà la competitivitat de les empreses, i repercutirà positivament en l’economia de tot el municipi”, ha puntualitzat.