València ha començat el dia amb fortes ratxes d’aire que han obligat a decretar l’alerta taronja. A pesar que aquest dimarts estava previst disparar la segona mascletà de les Falles, aquesta no seguirà avant. Hui Consuelo Llobell i Carla García no cridaran el tradicional «senyor pirotècnic, pot començar la mascletà».

L’Ajuntament de València s’ha vist obligat a cancel·lar l’acte de les 14 hores a causa de les fortes ratxes de vent d’aquest matí. D’aquesta manera es modifica el programa d’actes fallers previst per a aquest dilluns amb l’esperança que el vent amaine i demà torne la normalitat.

L’avís taronja desestabilitza la Comunitat

Les fortes ratxes de vent que assoten a Espanya han arribat al litoral valencià. Per això, l’Estació Estatal de Meteorologia ha activat l’alerta taronja en la Comunitat Valencianaon el vent ha aconseguit els 100 km/hora en alguns punts.

Segons AEMET, es preveu que aquesta alerta afecte sobretot la província de València i al sud de la província de Castelló, amb fortes ratxes i ones de dues a tres metres. En principi, està previst que el fort vent pare sobre les 20.00 de la vesprada.

Aquestes fortes ratxes han obligat a tancar col·legis i jardins a València. També el Port de València o el cementeri municipal ha tancat les seues instal·lacions per l’alerta taronja. Malgrat les precaucions, ja hi ha hagut alguns incidents. A la ciutat de València han caigut alguns arbres que han causat desperfectes. A més, s’ha tallat l’Avinguda Gaspar Aguilar per la caiguda d’una il·luminació fallera i en l’A-7 ha bolcat un camió.

Entre els municipis afectats per les ratxes de vent es troben Sagunt o Gandia. A Sagunt ha caigut un pi sobre la façana d’una guarderia. Per sort, ningú ha resultat ferit. En la capital de La Safor un tros de tanca metàl·lica s’ha arrancat i ha colpejat a una dona d’avançada edat. També s’han tancat col·legis i instal·lacions.