Kondo

Marie Kondo, la guru de l’ordre i autora del llibre ‘La magia del orden: herramientas para ordenar tu casa y tu vida’, continua collint èxits i és que a més d’haver sigut considerada una de les dones més influents de l’any segons la revista Time, hui dia és una de les grans estreles de Netflix on s’emet la sèrie documental ‘¡A ordenar con Marie Kondo!’.

Segons Kondo el millor per a l’organització és el mètode KonMari, una teoria japonesa que, si s’aplica una vegada, manté el caos i el desordre allunyats de les teues pertinences per sempre. Este mètode es basa en eliminar tot allò que no necessites, un sistema de neteja que a més serveix per a trobar allò que realment et fa feliç o per contra pots eliminar de la teua vida.

Una vegada s’han rebutjat els objectes que no són necessaris cal trobar un espai adequat per a aquells que sí que continuaran amb nosaltres i assignar-los un lloc al que caldrà retornar-los després de cada ús. En resum, el que el mètode KonMari proposa són quatre pautes bàsiques

  1. Fora objectes innecessaris: acomiadar-nos de tot allò que no usem i que no té cap tipus de valor sentimental o emocional que puga fer-nos feliços quan ho vegem.
  2. Ordenar per categories: Marie Kondo assegura que un error molt comú és ordenar per habitacions quan en realitat s’ha d’ordenar per categories d’objectes, és a dir, situar la roba en un lloc en concret, en un altre els llibres, un altre espai d’alimentació, etc. El mètode és molt útil quan per exemple se cerca un jersei en concret i ens posem a cercar-ho pels armaris de tota la casa, si es disposa d’un armari amb tots els jerséis agrupats resulta més fàcil de localitzar.
  3. Roba per colors i amb tres plecs: un dels trucs més famosos de la japonesa és ordenar els armaris seguint un esquema de colors amb les peces doblegades en tres i col·locades de forma vertical en lloc d’horitzontal (això també és molt útil a l’hora de fer una maleta i guanyar espai). Usar este mètode ajuda l’hora de traure una peça doncs no s’ha d’alçar un munt de roba per a localitzar-la.
  4. Evitar els objectes “komonos” escampats: aquests objectes són aquells que no tenen cap espai assignat com a papers de descomptes, cartes del banc, clauers, etc. El consell de Marie Kondo és acumular-los en una safata i revisar-la cada vàries setmanes per a eliminar el seu contingut.
Mètode d’ordre per colors i tres plecs aplicat per Marie Kondo.

Així és ‘¡A ordenar con Marie Kondo!’

En esta sèrie de huit episodis, Marie Kondo ajuda persones que van arribar a una cruïlla, però que estan disposades a trencar la barrera del seu propi desordre per a arribar a la llar que sempre van somiar i transformar les seues vides de les maneres més emocionants i sorprenents.

¡A ordenar con Marie Kondo! acompanya a una adorable família que es va mudar d’una casa de quatre quarts a Michigan a un departament a Los Angeles; a una vídua que no sap com desprendre’s de les preuades pertinences del seu espòs sense perdre els records; a una parella jove que viu en West Hollywood i està llesta per a deixar arrere el seu estil de vida universitari, i a una parella de pares primerizos que anhelen soltar el passat i obrir-se camí cap al futur.

‘Creed II: La leyenda de Rocky’: la historia de superación que conquista la taquilla

Microsoft creará el Netflix de los videojuegos