‘El laberinto del Tiempo’ explica la història de la destrucció de la Comunitat Valenciana a causa de dues guerres mundials. Solament un xicotet grup d’habitants sobreviuen a la catarsi i Shieska, la protagonista del llibre, ha de viatjar en el temps per a trobar els manuscrits amb els quals salvar a la humanitat.

Aqueixa és la trama de ciència ficció que se li ha ocorregut a l’escriptor Sebastián de la Torre per a continuar amb la saga ‘Nhartep, Destino Final’ i que ha volgut que es respire valencianitat des de la primera de les pàgines.

L’autor ha plagat la història d’escenaris valencians com la Verge de la Vega i que ha servit a l’autor per a recrear part de la trama i el lector reconeixerà cada racó dels quals en les pàgines del llibre es descriuen.

De la Torre, qui ha reeditat enguany el primer dels llibres de la trilogia al que li ha afegit algun fragment de més per a completar la història, reivindica l’ús de la ciència ficció en la literatura espanyola perquè arribe a tothom.

L’escriptor, gallec de naixement però valencià d’adopció confessa que aquesta història s’anava a quedar en un sol llibre. Però ell èxit que va tenir de crítica i públic li va animar a publicar un segon i començar la creació d’un tercer.

Sebastián de la Torre ha guanyat diversos premis literaris, entre ells el Nova Consciència de l’any 2008 per al primer llibre d’aquesta mateixa saga.