san

La selecció espanyola ha caigut en les semifinals de l’Eurobasket 2017 davant l’Eslovènia de Dragic i Doncic per 72-92.

L’històric triplet de jugadors que va aportar València Basket a la selecció nacional de basket no ha tingut el premi de disputar la final d’aquesta edició. Espanya no podrà defensar el títol que va conquistar en 2015.

Els eslovens, molt endollats des de l’inici del partit, van aconseguir crivellar al conjunt dirigit per Sergio Scariolo a força de triples (56% d’encert, 14/25). L’equip espanyol no va estar res encertat en aquesta faceta del joc (26% d’encert, 7/27) i tampoc va estar sòlid en defensa.

Goran Dragic i Luka Doncic van donar un recital de joc, tant anotant com repartint joc i assistències als seus companys. Eslovènia va ser superior a Espanya i va obtenir una merescuda passada a la final de l’Eurobasket.

Per la seua banda, Joan Sastre ha sigut un dels jugadors revelació dins del combinat espanyol. Ell i Juancho Hernangómez han sigut els homes que més felicitacions i elogis han rebut per part de periodistes i experts.

De fet, el aler de València Basket va arribar a ser el jugador més utilitzat per Scariolo en la primera fase del torneig i especialment brillant va ser la seua defensa sobre l’alemany, Dennis Schröder.

Sant Emeterio també ha tingut un paper important en la rotació de la selecció nacional. No obstant açò, Guillem Vives ha tingut una presència quasi testimonial en competir per un lloc amb Ricky Rubio i Sergio Rodríguez.

Sastre, Sant Emeterio i Vives tornaran a València sense haver obtingut el premi de la final de l’Eurobasket 2017, però havent-hi disputat minuts al més alt nivell de bàsquet europeu i deixant molt bones sensacions.