Sanitat prorroga el cierre de los gimnasios 15 días más
Una mujer desinfecta la máquina de un gimnasio. / Foto: iStock

La pràctica esportiva en espais tancats encara haurà d’esperar unes setmanes més abans de reobrir. La Conselleria de Sanitat ha prorrogat el tancament dels gimnasos durant un total de 15 dies.

Aquest matí ha tingut lloc una mesa tècnica de treball entre el Consell i representants del sector esportiu valencià. La finalitat era establir un full de ruta per a iniciar una volta a la normalitat de forma progressiva en l’àmbit esportiu.

Per això, des de la direcció general de Salut Pública han informat del context epidemiològic actual. A més, han analitzat com serà l’obertura de les restriccions en aquest àmbit en funció de la situació epidemiològica.

Segons ha publicat el diari Les Províncies, Sanitat no ha aprovat reobrir els gimnasos. Totes les instal·lacions interiors (gimnasos, piscines o pavellons) continuaran tancats encara que sí que es permetrà l’activitat física en aquells espais que estiguen a l’aire lliure. Per tant, tots els entrenaments realitzats en instal·lacions exteriors com a camps de futbol o pistes d’atletisme, entre altres, podran recuperar el pròxim 1 de març la seua activitat habitual.

Des de Sanitat han declarat que existeix la voluntat que es repetisquen aquestes reunions amb el sector. L’objectiu és escoltar en tot moment a l’àmbit esportiu per a generar una interlocució directa entre les parts.

No obstant això, davant aquesta situació, la plataforma Defensa pels centres d’entrenament i la salut ha convocat una protesta. Aquest divendres a les 10h. es concentraran en el Palau de la Generalitat per a reivindicar l’obertura dels gimnasos.