El 86% de los brotes declarados en la Comunitat Valenciana ya están cerrados
Personal del Hospital La Fe en el exterior del edificio.

L’augment de casos és una realitat i la situació preocupa cada dia més. Després de donar-se a conèixer el nou rècord de mortsla Conselleria de Sanitat ha activat un pla de resposta autonòmic. La idea és aplicar-ho si es dóna un major creixement de casos de COVID-19. Amb ell es tractarà de revertir els problemes que la pandèmia està generant en el sistema sanitari valencià.

El pla s’ha articulat en paral·lel a les mesures de contingència que ja porten dies prenent. Aquest és similar al que es va activar el passat 13 de març, un dia abans de la declaració de l’estat d’alarma. Aquest pla es va mantenir en vigor durant els tres mesos més durs de la primera ona.

Entre les mesures que posa en marxa el pla de resposta està considerar la possibilitat que el personal sanitari pertanyent a serveis i especialitats que a causa de la pressió hospitalària no estiguen disponibles temporalment, s’incorpore als equips d’atenció a pacients Covid. Aquests equips sempre estaran encapçalats per un pneumòleg i un internista.

Si fóra necessari, la Conselleria també ha considerat la possibilitat de moure personal sanitari entre departaments de salut. La finalitat és poder actuar més ràpidament i d’una forma efectiva on es requereix major atenció.

Renovació de contractes de reforç

Des de la Conselleria s’és conscient del sobresfuerzo que s’està demanant a les prop de 70.000 persones del sistema sanitari valencià. Per això, han volgut assenyalar que al marge d’aquests plans eventuals de resposta ràpida, es treballa per a dotar de més mitjans i millors condicions al sistema.

D’altra banda, Sanitat ha posat en marxa la renovació durant sis mesos més dels més de 7.000 contractes de reforç. A més, seguirà, sempre que el mercat ho permeta, incrementant el personal i els mitjans. L’objectiu no és un altre que garantir la salut de tota la ciutadania.