Sanitat se opone a convertir los locales de ocio nocturno en espacios hosteleros
Una patrulla de policía habla

La batalla entre la Generalitat Valenciana i l’oci nocturn està lluny d’acabar. Aquest matí la consellera de SanitatAna Barceló, ha dit no a la reobertura d’aquests locals. Barceló ha assegurat que el tancament de l’oci nocturn és una decisió adoptada pel Consell Interterritorial, la qual ella no pot modificar.

“Aquesta decisió és vinculant per a totes les comunitats autònomes. No puc modificar un acord que arreplega que l’oci nocturn ha d’estar tancat, i altres qüestions ja no són competència d’aquesta consellera”, ha explicat durant la seua visita a l’Hospital General de Castelló.

Els locals d’oci nocturn havien sol·licitat poder reobrir les seues portes. L’objectiu era fer-lo en horari diürn per a respectar el toc de queda. A més, havien sol·licitat poder obrir reconvertits com a espais d’hostaleria.

La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, s’havia reunit aquest dilluns amb representants del sector. Aquesta va avançar que s’avaluaria la reobertura amb el model assenyalat. De la mateixa manera, Navarro es va comprometre a traslladar la petició del sector a la consellera de Sanitat. Aquesta va assegurar que la resposta arribaria en menys de 48 hores, una espera que finalment ha conclòs abans encara que amb una negativa per part de Barceló.