Sanitat anuncia a quiénes se vacunará durante la próxima semana
Interior del hospital de campaña de La Fe durante la campaña de vacunación masiva.

La Conselleria de Sanitat ha reforçat els punts de vacunació instal·lats als hospitals de campanya amb nous llocs per a l’administració de dosi de bovina contra la Covid-19 davant la gran afluència de persones d’aquest dimarts.

Durant la jornada, centenars de valencians s’han concentrat en els voltants de l’hospital de campanya de La Fe. Allí l’espera s’ha fet eterna per a molts dels citats amb una temperatura superior als 25° i més d’una hora en peus.

Per això, Sanitat ha habilitat 5 nous llocs de vacunació que se sumaran als 15 actuals. L’objectiu és accelerar el procés i evitar, en la mesura del possible, les esperes dels pacients. A més, s’ha reforçat també el triatge inicial previ a l’entrada del recinte amb 4 llocs més dedicats a informar i guiar als pacients.

Per part seua, la vacunació ha transcorregut amb normalitat a l’hospital de campanya de Castelló. En el cas de l’hospital de campanya d’Alacant, i a pesar que els pacients no han patit retards importants, es reforçarà de cara a la jornada del dimecres amb 3 nous llocs de vacunació.

AVANZA LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ

En aquest sentit, està previst que entre hui i demà s’administren més de 96.000 vacunes d’AstraZeneca a nascuts en 1956 i 1957. A més, els centres de salut han rebut unes 120.000 dosis de Pfizer per a acabar la vacunació de majors de 80 i començar la vacunació de persones amb 78 i 79 anys.

Cada ciutadà que vaja a rebre la vacuna serà citat amb antelació a través d’un missatge de text (SMS) en el seu telèfon mòbil o a través de trucada telefònica pels equips d’atenció primària. Per tant, és important acudir a l’hora de la citació o minuts abans per a evitar esperes innecessàries.