Los organizadores de la fiesta del Galileo Galilei se enfrentan a 60.000 euros de multa
Estudiantes de la UPV hacen cola para someterse a las pruebas PCR. / FOTO: Europa Press.

La Conselleria de Sanitat ha notificat un nou brot de coronavirus en un col·legi major de la ciutat de València. De moment s’han detectat 11 casos del centre i 31 contactes. No obstant això, es desconeix de quina residència estudiantil es tracta ja que el nom no ha transcendit.

Segons ha confirmat el departament liderat per Ana Barceló, l’origen del brot està sent investigat. Salut Pública està al capdavant del procediment per a controlar el brot i esbrinar l’abast d’aquest.

A més, Sanitat ja ha procedit a l’aplicació de mesures de control i està realitzant les proves pertinents als residents i contactes.

Tercer brot en col·legis majors de València

Amb la nova notificació ja són tres els brots detectats durant la pandèmia del coronavirus en col·legis majors de la ciutat de València. El primer d’ells va ser el registrat en el Galileu Galilei el mes de setembre passat.

Més de 600 estudiants van haver de sotmetre’s a les proves i tots els residents de la residència van quedar confinats. Sanitat va arribar a confirmar 145 infectats a causa d’una festa il·legal que va suposar el major brot de COVID-19 de la Comunitat Valenciana.

Un mes després va arribar el torn del col·legi major Ausiàs March. A diferència de l’anterior, es va descartar que l’origen del focus fóra la celebració d’una festa. A pesar que la xifra va ser menor que en Galileu, Sanitat va detectar un total de 78 contagiats.