La vacuna Pfizer causa las primeras reacciones adversas en Reino Unido
Una mujer recibe la primera dosis de la vacuna Pfizer/BioNTech en el Guy's Hospital de Londres. / Victoria Jones (PA Wire/dpa)

Un geriàtric del barri de Benicalap ha detectat un brot massiu de coronavirus entre residents i treballadors. En total són 73 les persones afectades encara que cap d’ells ha desenvolupat símptomes.

Segons ha publicat Europa Press, el brot es va detectar el passat 1 de gener. Respecte a l’origen, fonts de la residència apunten al fet que podria ser un dels seus empleats. De ells, hi ha 10 treballadors asintomáticos. A aquests se sumen 63 dels 84 residents del centre, també sense simptomatologia.

Hui dia, la residència gestionada per Orpea es troba sectoritzada per a separar els casos positius de coronavirus. Tots els contagiats es troben aïllats a les seues habitacions. A més, compten amb atenció constant d’un equip mèdic que els té monitorats per precaució. Al mateix temps, el geriàtric continua realitzant test a tot el personal treballador i resident per a veure l’evolució.

Pel que sembla, aquesta residència havia romàs sense casos de contagi durant la pandèmia. Per això, anaven a ser un dels centres seleccionats per Sanitat per a començar la campanya de vacunació contra el coronavirus per Nadal. No obstant això, quan es va detectar el primer contagi i es va iniciar el garbellat de PCRs la vacunació va quedar paralitzada.