En els últims anys s’ha detectat un increment de les agressions a personal sanitari i també un augment vertiginós de les reclamacions per negligència mèdica. Davant aquesta situació naix l’Associació Valenciana de Dret Sanitari. El principal objectiu de la nova entitat és analitzar aquesta nova conjuntura que exigeix la col·laboració de professionals del dret i de l’àmbit sanitari per a combatre-la.

La neurocirugía, amb un 46%, és una de les majors especialitats amb el risc de reclamació, al costat de ginecologia. Preocupa constatar també com les dones pateixen en major mesurada les agressions, 14 enfront de les 11 que afecten a homes. La sanitat pública arreplega 22 agressions enfront de les 3 en la sanitat privada.

Mercedes Hurtado, presidenta del Col·legi de Metges, ha assenyalat que “hem de fomentar llaços que reduïsquen inquietuds entre metge i pacient”. Per la seua banda Fernando de Rosa, president de l’Audiència Provincial de València, ha ressaltat “la necessitat de fomentar la mediació”. Ara el repte d’aquesta nova Associació és lluitar per a recuperar la confiança en la relació mèdic-pacient en una societat cada vegada més exigent.