El Gobierno baraja ampliar el estado de alarma más allá del mes de mayo
La ministra Carolina Darias durante una comparecencia. / RAMÓN DE LA ROCHA (EFE)

La ministra de SanitatCarolina Darias, ha avançat que «tot apunta» a que serà necessària una tercera dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus. Ho ha fet aquest matí en una entrevista realitzada en Onda Cero. Malgrat això, ha matisat que «caldrà determinar quan».

La titular de Sanitat ha insistit que la campanya de vacunació està sent tot un èxit. A mitjà termini s’ha fixat el repte de poder vacunar «al 100% de la població». A més, ha reconegut que «sens dubte» caldrà vacunar-se anualment amb les conegudes com a dosis de reforç.

Per a això, ha recordat que Espanya ja ha signat la suministración de vials per a l’any 2022 i 2023 amb les farmacèutiques Pfizer i Moderna. En concret s’han invertit 1.800 milions d’euros en el sèrum de Pfizer i al voltant de 480 milions en el de Moderna.

Darias també ha assegurat que els majors de 12 anys seran vacunats amb Pfizer. Així mateix ha parlat també de la importància de la vacunació pediàtrica. «Molts diuen que els xiquets no són els transmissors, però si hem de generar immunitat completa, haurem de vacunar-los», assegurava la ministra.

LA VACUNACIÓ CONTINUA AMB L’ARRIBADA DE NOVES DOSIS

Segons les últimes dades de vacunació publicats ahir, el nombre de persones immunitzades amb les dues dosis supera ja els 25 milions. D’aquesta manera, el 84% dels majors de 40 anys ja han obtingut la pauta completa. El percentatge augmenta fins a 91,6% sobre qui té almenys una dosi. En total s’han administrat ja 52.879.267 dosi.

Mentrestant, es continua vacunant de forma massiva al grup etario de 30 a 39 anys. Els joves de 20 i 29 anys començaran de manera generalitzada la setmana vinent.