Sandra Gómez en los platós de 7 Televalencia.
Sandra Gómez en los platós de 7 Televalencia.

Regidora d’Urbanisme i Secretària General del PSPV-PSOE de València. Aquests són els càrrecs que recauen sobre Sandra Gómez, advocada i política que ocupa la vicealcaldía de la ciutat.

En esta entrevista al Digital 7 Televalencia ens compta el seu full de ruta per a este 2020 començant pel barri que li va veure créixer: El Cabanyal.

El Cabanyal continua la seua evolució, Com l’imagina dins de deu anys?

Com diem en el Cabanyal: “de categoria”. He vist l’evolució i en política sempre hi ha crítiques i qüestions que podrien ser millor, que es podrien fer més ràpid, però em sembla innegable el canvi que ha pegat el Cabanyal en cinc anys.

El Cabanyal serà un dels principals barris de València per a viure i gaudir. Jo sempre ho he dit, València té un deute amb el Cabanyal i per això en aquestes dues legislatures ha rebut aqueixa manyaga i tracte especial. Però era necessari normalitzar la vida del barri, retornar la normalitat i, sincerament, crec que l’estem aconseguint.

Sandra Gómez durante su visita a la renovada calle San Pedro.

Un altre assumpte clau en matèria de desenvolupament urbà és Mestalla.

Crec que en aquest tema per part d’anteriors responsables públics s’ha deixat sempre una mica de costat. Hi ha un compromís signat pel club i jo ja he dit en aquesta legislatura que des de l’Ajuntament vigilarem que es complisca amb els terminis signats. No podem mantenir el nou Mestalla indefinidament com una gran mola, no és la imatge de la ciutat ni la imatge que volem traslladar del club.

Durant aquesta legislatura estarem molt damunt d’aquest tema perquè volem que es resolga. No és un tema sol del club, és un tema dels afeccionats, els veïns i de tota la ciutat. Necessita una solució i una resposta definitiva.

Vista aérea de las obras inacabadas del Nou Mestalla
Vista aérea de las obras inacabadas del Nou Mestalla.

Un tema que alça polèmica és el Port, creu que hauria d’ampliar-se?

El Port de València només es pot ampliar si tenim la seguretat com a ciutat que no afectarà negativament les nostres platges. És un requisit absolutament imprescindible.

Platges que han sigut unes de les més afectades per la borrasca Gloria, Hem d’exigir que arriben les ajudes?

Efectivament. De fet ja les quantifiquem en un milió d’euros, aproximadament, de diferents espais afectats i en els quals hi havia desperfectes, sobretot als pobles del sud de la ciutat -Perellonet, El Saler, etc.-, que s’havien vist especialment afectats. I que, per tant, anàvem a sol·licitar al Govern d’Espanya que ens donara aqueixes ajudes per a poder exercitar-les i poder retornar a la normalitat les platges en el menor temps possible.

La playa de la Malvarrosa durante la borrasca Gloria.

Diuen que el mar es cobra el que un dia se li va llevar, Hem de reflexionar davant aquest canvi climàtic?

Sí, és una realitat i és indiscutible. Però respecte a les declaracions que fan alguns polítics sí que demanaria prudència. L’objectiu és retornar a la realitat als veïns que s’han vist afectats pel temporal perquè hi ha determinades declaracions que han causat preocupació sobre qüestions de serveis essencials que, per descomptat, es recuperaran i repararem des de l’Ajuntament de València. Convé que tinguem a les platges en un nivell de normalitat ja que són el millor valor que tenim com a veïns i les hem de cuidar.

Vostè és una de les defensores de portar els Premis Goya a València, Tenim possibilitats?

Sí. És una iniciativa que sorgeix per tot el treball que hem realitzat en l’anterior legislatura per a situar a València com una ciutat oberta a rodatges, a espots publicitaris, sèries o pel·lícules.

A més, en 2021 se celebra l’aniversari de Luis García Berlanga que és cineasta de referència ja no només local ni nacional, sinó internacional. Tinc una percepció molt positiva, vaig estar en els Goya enguany i el mateix President de l’Acadèmia, Mariano Barroso, va fer l’ullet molt bonic a la ciutat dient que anava a celebrar aqueix centenari de Berlanga i jo crec que a bon entenedor, sobren les paraules. Estic convençuda que podrem aconseguir-ho.

En quin espai es planteja?

S’estan remenant diversos espais. En aquest sentit cal ser prudent perquè tenim concertada una visita de l’Acadèmia a la ciutat per a aquest mes de febrer on explorarem els diferents espais amb els quals compta València per a cercar el més idoni.