Sánchez anuncia en Mislata una inversión histórica para fomentar la FP
El presidente del Gobierno acompañado por Ximo Puig en un aula del .

El president del GovernPedro Sánchez, ha visitat aquest dilluns el Centre Integrat Públic de Formació Professional Superior de Mislata. Allí ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà demà destinar 1.238 milions d’euros a la Formació Professional (FP). L’objectiu és ajudar els treballadors a aprendre les noves habilitats que requereixen les demandes d’ús del segle XXI.

El president, acompanyat per la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría; i el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha reunit amb els responsables del centre i amb l’alumnat. Aquest ha destacat que 2022 serà un any clau per a impulsar la educació, el talent i l’ocupació. “Estem parlant d’una aposta de país”, ha subratllat.

Ximo Puig saluda a Pedro Sánchez a la seua arribada a Mislata.

DOS LÍNIES D’INVERSIÓ PER A la FP

El cap de l’Executiu ha avançat que el repartiment de fons es distribuirà en dos grans línies. La primera, destinada a accions de formació per a l’ocupació de treballadors i empreses, està dotada amb més de 800 milions d’euros.

La segona línia d’inversió es destinarà a finançar el Pla de Modernització de la Formació Professional, amb més de 300 milions d’euros. Amb això s’ajudarà a augmentar el nombre de places; millorar les aules d’emprenedoria dels centres de Formació Professional; o apostar per la internacionalització dels alumnes, entre altres actuacions.

Sánchez i Puig observen el treball d’un laboratori del CIPFP de Mislata. / GVA
Sánchez ha subratllat la transcendència de la nova Llei de Formació Professional. Aquesta va ser aprovada al març amb l’acord de la comunitat educativa i dels agents socials. A més, s’ha mostrat orgullós que el seu Govern haja “contribuït d’una manera decisiva, amb totes les administracions públiques, a dignificar la Formació Professional com un camí d’educació tan digne, tan important i tan transcendental per a la vida dels nostres joves”.