El president del govern, Pedro Sánchez, ha visitat aquest matí la Comunitat Valenciana per a assistir a la inauguració del tram d’Alta Velocitat entre Madrid i Orihuela. Al costat del líder socialista han estat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Transports, José Luis Ábalos.

La inauguració d’aquest tram implica una major connexió; una major accessibilitat i una major optimització del temps. A això cal sumar una major oferta del sector ferroviari”, ha especificat Sánchez.

El primer servei comercial d’aquest trajecte s’ha iniciat a les 06.55 hores. Ha tingut eixida en l’estació Porta d’Atocha i ha arribat a Orihuela en 2 hores i 35 minuts. A les 06.28 hores ha eixit un altre tren des de la ciutat alacantina direcció Madrid amb un trajecte de 2 hores i 22 minuts.

Segons el líder de l’Executiu, està previst que circulen dos serveis diaris per sentit. No obstant això, pròximament s’afegirà un tren més per sentit fins que finalment s’arribe als quatre viatges diaris per sentit.

Ximo Puig saluda a Pedro Sánchez al costat del ministre José Luis Ábalos.

“D’AQUESTA CRISI HEM D’EIXIR MÉS ENFORTITS”

Pedro Sánchez ha assenyalat que la reducció de la mobilitat ha sigut un dels “grans sacrificis” de la pandèmia. “Amb aqueixa reducció és cert que hem pogut evitar una major propagació del virus. El fet d’haver tingut menys possibilitats de desplaçar-nos també ens ha fet ser molt conscients de l’important que resulta per a tots viatjar, conèixer i comunicar els nostres territoris”, ha declarat.

El líder de l’Executiu ha destacat que la pandèmia “no ha retardat” projectes com el Corredor Mediterrani. “Molt al contrari, la qual cosa ha fet el Govern d’Espanya al costat de la Generalitat és accelerar aqueixos projectes. Prova d’això és que hui es materialitza un dels grans desitjos de la Comunitat Valenciana i una de les principals prioritats del Govern”.

El Corredor Mediterrani compleix una important funció social de vertebrar el territori i transcendir les fronteres de cada autonomia. Per tant, el Govern d’Espanya el considera una política d’Estat. No solament fa que puguem millorar en competitivitat, crear ocupació, crear empresa… També enforteix una cosa molt important per a tots nosaltres i és la cohesió territorial. Al cap i a la fi, d’aquesta crisi hem d’eixir més enfortits i quan parlem que ningú pot quedar arrere no solament parlem de persones, també de territoris”.

Ximo Puig, Pedro Sánchez i José Luis Ábalos al costat de l’AVE Madrid-Orihuela,

“2021 SERÀ L’ANY DE LA VACUNACIÓ I LA RECUPERACIÓ”

Sánchez ha declarat que 2020 es recordarà com l’any “de la pandèmia i en conseqüència del virus”. No obstant això, ha assenyalat que 2021 serà “l’any de la vacunació i la recuperació”.

“Serà l’any de la recuperació perquè mentre superem l’emergència sanitària no hem deixat d’ocupar-nos de l’emergència econòmica i social. Tampoc dels projectes que resulten urgents com el que avui estem inaugurant”.

“Prova d’això és que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2021 contemplen quasi 2.000 milions d’euros dedicats a aquesta infraestructura. És el doble que en els PGE de 2018 que contemplaven 975 milions d’euros”, ha remarcat.