El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el d’Unides Podemos, Pablo Iglesias, han signat aquest dimarts en el Congrés un preacord per a un Govern de coalició entre totes dues formacions.

Tant el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, com el líder de Podemos, han subratllat que l’acord aconseguit entre tots dos és “il·lusionant” i cerca el desbloqueig polític que durant tants mesos ha afectat el país. El líder del PSOE ha indicat que “el projecte és tan il·lusionant que supera qualsevol desacord” i en aqueix sentit Església, líder de Podemos, ha afegit que “el que a l’abril era una oportunitat avui és una necessitat”.

Preacord signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

“Els espanyols han parlat i ens correspon als partits respondre a la seua voluntat”, ha dit Sánchez, mentre que Iglesias ha destacat l’honor que suposa per a la seua formació formar part de l’Executiu.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha garantit que el seu desig és que el preacord que ha signat amb el líder d’Unides Podemos, Pablo Iglesias, siga un pacte “per a quatre anys”, una acord de legislatura per a un Executiu estable.

“L’acord és per a quatre anys”, ha assegurat Sánchez, que ha subratllat que serà un gabinet que actuarà amb “lleialtat” i amb solidaritat interna entre totes dues formacions.