Setembre significa per al municipi de Burjassot tornar a engalanar-se per a celebrar dues importants festivitats: la festa de San Miguel Arcàngel i el dia de la seua Patrona, la Virgen de la Cabeza.

El programa d’actes començarà amb la tradicional Baixada de la imatge de la Verge del Cap des de la seua ermita fins a la Parròquia de San Miguel Arcàngel. La solemne processó organitzada per la Junta del Novenario 2019 tindrà lloc, com és habitual, el 19 de setembre, en acabar la missa que se celebrarà, a les 19h, en l’Ermita dels patrons. A partir del 20 de setembre i fins al dia 28, en el temple parroquial de San Miguel, se celebrarà la tradicional Novena en honor a la Patrona.

Per part seua, la Clavaria de San Miguel Arcàngel, que en 2019 té com a clavari major a Joaquín Segòvia Máñez, ha organitzat un berenar a base d’orxata i fartons, que tindrà lloc entre les 18:30h i les 20h, en la Plaça de l’Església de San Miguel. Aquesta vesprada lúdica serà el preludi a la celebració de la festivitat de San Miguel Arcàngel, el diumenge 29 de setembre.

La jornada començarà a les 8h, amb el volteig general de campanes i amb el so de la pólvora en la Plaça d’Emilio Castelar. A les 12h, tindrà lloc la solemne missa en honor a San Miguel, titular de la Parròquia, la qual serà cantada pel Cor Ciutat de Burjassot. A les 14h, i patrocinada per la Clavaria de San Miguel, es dispararà una mascletà, al carrer Pintor Goya, a càrrec de RICASA.

A la vesprada, a partir de les 20h, tindrà lloc la processó de San Miguel Arcàngel pel recorregut habitual, amb la companyia de les clavaries i totes les persones que vulguen participar i amb la companyia musical de l’Agrupació Musical Les Sitges.

En 2019, la Clavaria de San Miguel, amb la voluntat de contribuir al manteniment del patrimoni de la Parròquia, ha dut a terme la completa restauració del pas de San Miguel.

Finalment i com a culminació d’aquest setembre festiu per al municipi, el 30 de setembre Burjassot celebrarà la festa de la seua patrona, la Virgen de la Cabeza.  Enguany, la clavaria està composta per María Cebriá, com Clavariesa Major, Winona García, Laura López, Mireia Esteban, Elisa Tortajada, Paula Tortajada i Almudena Segòvia. Ales 12h, tindrà lloc la solemne eucaristia en honor a la Patrona i a la vesprada, a les 20h, solemne processó i custodiada per les imatges de San Miguel i del Patró, Sant Roque, tornarà a l’Ermita, pel recorregut habitual.

Com és tradició a Burjassot, la jornada festiva de la Patrona conclourà amb la “Pujà” i “Rodà” de Sant Roque, Festa d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana.