L’Ajuntament de València ha tornat a reobrir la platja del Saler on este matí s’havia decidit hissar la bandera roja en la platja de El Saler després d’haver-se albirat un segon exemplar de caravel·la portuguesa, una mesura que ha estat acompanyada de la bandera blanca que avisa de la presència de meduses en eixes aigües.

L’Ajuntament de València ha tornat a reobrir la platja del Saler on aquest matí s’havia decidit hissar la bandera roja en la platja del Saler després d’haver-se albirat un segon exemplar de caravel·la portuguesa, una mesura que ha estat acompanyada de la bandera blanca que avisa de la presència de meduses en aqueixes aigües.

Segons fonts municipals, aqueixa mesura ha sigut adoptada per recomanació del Institut del Litoral, doncs al principi s’havia decidit hissar la bandera groga al costat de la citada d’avís de meduses en la zona.

Aquest dimecres l’Ajuntament va advertir que aquest seria el protocol a seguir en cas que s’albirara un segon exemplar de caravel·la portuguesa, després que al matí s’haguera vist ja a una i el dimarts una altra en la platja de la Malvarrosa, que a més va picar a un xiquet que va haver de ser atès en l’Hospital Clínic.

Què és la Caravel·la Portuguesa?

Estrictament parlant, aquesta espècie no és realment una medusa. Ni tan sols és considerat un animal simple. Realment és una colònia d’organismes que treballen junts en pau i harmonia. El seu nom ve dau per la manera en què flota i es desplaça, simulant als vaixells navals del segle XVII, anomenats homes de guerra. A Austràlia són cridats botella blava producte al color azulado d’aquest estrany animal.

Es troba per tots els oceans del món i ha sigut vist en zones tan al nord com Scotland, gràcies a les càlides aigües del Corrent del Golf.

La picada del Vaixell Portugués és seriosa i comuna amb al voltant de 10.000 picades anualment, solament a Austràlia. La picada es caracteritza per ser una dolorosa marca semblant al dolor d’una fuetada en la pell. Açò pot durar des d’una hora fins a diversos dies. El risc principal és els efectes del verí en el sistema. En casos extrems, un intens dolor seguit de febre, xoc, problemes en el cor i en la funció dels pulmons pot conduir a una possible mort.

Tranquil·litat davant la caravel·la portuguesa: “la platja està vigilada”