Sagunt ha sigut seleccionada a Elx pel Consell de Patrimoni Històric Nacional per a representar a Espanya a Brussel·les i obtindre el Segell de Patrimoni Europeu. El Consell de Patrimoni Històric Nacional, format per professionals i experts de les 17 comunitats autònomes, ha destacat la solidesa del projecte de Sagunt. És un reconeixement molt important que Sagunt haja presentat el projecte a Elx i haja sigut seleccionada.

El Segell de Patrimoni Europeu naix d’una iniciativa del Parlament Europeu i del Consell Europeu per a recolzar en els estats membres que posen en valor el patrimoni comú dels pobles d’Europa. Aquest distintiu té com a objectiu ser un mitjà de consolidació de la identitat europea reforçant el sentiment de pertinença a la Unió Europea. Aquest és un projecte complementari a uns altres com els Itineraris Culturals del Consell d’Europa o el Patrimoni Mundial de la UNESCO. En aquest sentit cal remarcar la importància del distintiu, que és un reconeixement cultural i internacional a un nivell superior.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha sigut felicitat pel president del Consejo del Patrimonio Histórico Nacional, Román Fernández-Baca Casares, pel projecte on s’han valorat la seua cohesió, solidesa i claredat d’objectius. Quico Fernández ha manifestat la importància d’este dia per a la ciutat de Sagunt i ha felicitat a tot l’Ajuntament pel treball realitzat i en especial a l’assessor en temes de Patrimoni i Cultura, Antoni Gómez. L’alcalde de Sagunt ha declarat en referència a la presentació de hui que: “haver arribat al final, passant pels primers filtres d’una candidatura dura i haver arribat a Elx i haver-nos dit ja que estàvem seleccionats és una satisfacció, ja què això ho han decidit els membres que són la major part dels experts tant a nivell del Consell de Patrimoni Espanyol com de les comunitats autònomes”. Ha insistit a més que el projecte té que ser viu, amb un patrimoni integrador, com una manera de recuperar els valors que formen part de la memòria d’Europa i de la identitat europea. L’alcalde ha conclòs que “la nostra candidatura, l’única de l’Estat espanyol, jo crec que és mereixedora de ser seleccionada com a Segell de Patrimoni Europeu a Brussel·les”. 

Així, la pròxima cita serà l’any 2019 a Brussel·les on Sagunt presentarà la candidatura per a obtindre el Segell de Patrimoni Europeu en representació de l’Estat espanyol.